Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 45'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 30' (φούρνος)

ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ. ΠΟΠ!

Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες

από το χρήστη: fanny-m

Αυτή η τούρτα, που δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά, τραβά τα βλέμματα και είναι έτοιμη να... εκραγεί. Ποπ!
Υλικά

για το παντεσπάνι:

για το σιρόπι:

για τη γέμιση:

για τη διακόσμηση:

ΤούρταΠοπ ΚορνΣαντιγίΣαντιγύΠαντεσπάνιΣιρόπιΓέμισηΚρέμα

για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αβγά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας με κουτάλα και ρίχνουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) λίγο-λίγο.Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (20-22 εκ.).

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30' στους 170°C. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρεις δίσκους.

για το σιρόπι:

Βράζουμε το πορτοκάλι με τη ζάχαρη για 1' και το αφήνουμε να κρυώσει.

για τη γέμιση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί (η κρέμα να είναι παγωμένη πριν την χτυπήσουμε).

για τη συναρμολόγηση:

Βρέχουμε ένα δίσκο παντεσπάνι με το σιρόπι, απλώνουμε ένα μέρος της σαντιγί, το ίδιο με τον δεύτερο και τρίτο πάτο. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω και γύρω-γύρω το ποπ-κορν.

Σχετικές συνταγές