Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : κατάψυξη

σορμπέ φράουλα (γρανίτα)

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: Top Chef!

Από την πούλπα της φράουλας φτιάχνω το σορμπέ μου.
Υλικά
ΓλυκόζηΠαγωτό ΦράουλαΠαγωτόΓρανίτα ΦράουλαΓρανίταΦράουλα ΣορμπέΣορμπέ ΦράουλαΣορμπέΆρωμαΧρώμα

Μαλακώνω τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στη χύτρα βράζω το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού πάρει βράση το μείγμα, κατεβάζω από τη φωτιά, στραγγίζω τη ζελατίνη και την προσθέτω. Ανακατεύω να διαλυθεί.

Πλένω και καθαρίζω καλά τις φράουλες. Αφαιρώ το κατσανάκι τους και τις πολτοποιώ με το ειδικό εργαλείο. Σε 100γρ. φράουλα πολτό βάζω 150γρ. σιρόπι. Οπότε ζυγίζω τις φράουλες μου κι αναλόγως χρησιμοποιώ το σιρόπι που έχω βράσει.

Αν μου βγαίνει πολύ γλυκό το σορμπέ για τα γούστα μου, μπορώ να "σπάσω" τη γλύκα του με λίγο χυμό λεμονιού.

Αποθηκεύω σε ανοξείδωτο σκεύος, στην κατάψυξη. Ανά 30', βγάζω και δουλεύω το μείγμα στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 3 φορές.

Σχετικές συνταγές