Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: Φοίβη

Αγαπημένη γεύση, που παραπέμπει στις κρέμες που τρώγαμε μωρά!
~
Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη. Εάν κρατιέστε, μπορείτε να γεμίσετε ταρτάκια με αυτή, σου ή εκλέρ!

Υλικά
ΒανίλιαΚρέμαΚρέμα ΠατισερίΚρέμα Ζαχαροπλαστικής

Στον κάδο του μίξερ ή με το σύρμα χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη και μόλις σχηματιστεί μια κρέμα, προσθέτω το κορν φλάουρ. Συνεχίζω το ανακάτεμα, ώστε να μη μείνουν καθόλου σβόλοι στο μείγμα.

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το γάλα κι ανακατεύω απαλά. Προς το τέλος και πριν πάρει βράση το μείγμα, ρίχνω και τη βανίλια και κατεβάζω από τη φωτιά. Προσθέτω το μείγμα της κρέμας γάλακτος στο μίξερ με προσοχή κι ανακατεύω με μια σπάτουλα. Αφού ενωθούν καλά τα δύο μείγματα, επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά, ξαναχύνω εκεί όλο το μείγμα αυτή τη φορά και το ζεσταίνω, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Θα διαπιστώσω ανακατεύοντας, ότι στην αρχή θα αρχίσουν να σχηματίζονται γρομπαλάκια πάνω στο κουτάλι και μετά θα νιώσω αντίσταση και το μείγμα να πήζει. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Το να πήξει, δηλαδή, η κρέμα μου. Την ανακατεύω συνεχώς για μερικά λεπτά κι όταν βεβαιωθώ ότι έχει πήξει καλά, την κατεβάζω από τη φωτιά. Θα πρέπει να έχει πήξει μεν, αλλά να μπορώ να την ανακατέψω δε. 

Την μεταγγίζω σε ένα μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο και τη σκεπάζω με μια μεμβράνη, ακουμπώντας την επιφάνειά της καλά, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα. Αφού κρυώσει, μπορώ να τη φυλάξω στο ψυγείο. 

~δοκίμασέ το!~