Κατηγορία: Διάφορα / Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Είναι πολύ εύκολο αλλά και γρήγορο να καβουρδίσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους ή να τους χοντροκόψουμε στο μπλέντερ, αφού τους ψήσουμε στο φούρνο!
~
Εντυπωσιακή ιδέα τόσο για τις τούρτες όσο και για τα διάφορα τσουρέκια/σφολιατάκια.
Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 8'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
Αν έχω να καβουρδίσω αμύγδαλα και φουντούκια για παράδειγμα, είναι καλύτερα αν τα κάνω ξεχωριστά, γιατί ακόμα και το 1 ή τα 2 λεπτά, παίζουν ρόλο.
αμύγδαλα: Στα αποφλοιωμένα αμύγδαλα, ακριβώς επειδή είναι λευκά, είναι εύκολο να διαπιστώσω πότε έχουν καβουρδιστεί. Έχουν πάρει ένα ελαφρώς κίτρινο-καφέ χρώμα σε κάποια σημεία τους.
φουντούκια: Τα φουντούκια θέλουν προσοχή, γιατί είναι σκούρα και δεν ξέρεις πότε ακριβώς είναι καβουρδισμένα και πότε... αρχίζουν να καίγονται! Την έχω πατήσει.
*Προσωπικά προτιμώ αφού καβουρδίσω τα φουντούκια, να τα τρίβω με τα χέρια ώστε να αφαιρέσω και τη φλούδα τους.