Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 2
Χρόνος αναμονής : 15' (φούρνος)

Μπισκότα εσπρέσο

Αν θέλω, μπορώ να αλλάξω λίγο τη συνταγή μου κι αντί για καφέ να προσθέσω μπαχάρια ή σταγόνες σοκολάτας ή κάποια άλλη γεύση. ~ Αποθηκεύω και διατηρώ τα μπισκότα σε αεροστεγές κουτί.
Υλικά

για το πασπάλισμα:

ΚακάοΆγλυκο ΚακάοΣτιγμιαίος ΚαφέςΚαφές ΕσπρέσοΚαφέςΜπουκίτσεςΜπουκιέςΜπουκιάΚουλούριαΜπισκότα

Στον κάδο του μίξερ και με το φτερό χτυπάω για 3' περίπου το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει. Προς το τέλος προσθέτω και τη βανίλια. Ρίχνω τον καφέ, τα κακάο, το αλεύρι που δεν το έχω κοσκινίσει και το αλάτι κι ανακατεύω πολύ καλά.

Αν η ζύμη μου κολλάει, την αφήνω στο ψυγείο μέσα σε μεμβράνη για λίγη ώρα. Αλλιώς σχηματίζω δισκάκια με τα χέρια ή με κουπ πατ. Τοποθετώ τις μπουκίτσες σε ταψάκι ή αντικολλητικό χαρτί, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15'.

για το πασπάλισμα:

Αν θέλω, αφού κρυώσουν καλά τα μπισκότα μου, τα βουτάω σε ένα μπολ γεμάτο άχνη ζάχαρη.

~δοκίμασέ το!~

 

 

Σχετικές συνταγές