Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 1
Χρόνος αναμονής : 1 νύχτα (τουλάχιστον)

ζελέ βερίκοκο

Κάθε μερίδα περιέχει 100 θερμίδες.
Υλικά

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

Νηστίσιμα ΓλυκάΝηστείαΓλυκό ΔιαίτηςΖελατίνηΞερά ΒερίκοκαΞερά ΦρούταΑποξηραμένο ΒερίκοκοΑποξηραμένα ΒερίκοκαΑποξηραμένα ΦρούταΖελέ ΦρούτωνΖελέ

Μουσκεύουμε τα βερίκοκα στο νερό για 1 νύχτα τουλάχιστον. Πολτοποιούμε τα βερίκοκα και τα προσθέτουμε στο νερό. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τα λιώνουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό. Τα ρίχνουμε στον πολτό, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα ή μπολάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να παγώσει καλά το ζελέ μου (το δοκιμάζω με το δάχτυλο). Όταν σταθεροποιηθεί το ζελέ ξεφορμάρουμε, βουτώντας το σε καυτό νερό.

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

Σερβίρουμε με γαρνιτούρα τα ξερά φρούτα της αρεσκείας μας.

Σχετικές συνταγές

mmm... Μαρμελάδα κυδώνι...
Ταχινόπιτα
Μαρμελάδα βερίκοκο
μαρμελάδα με λεμόνι!
Μαρμελάδα φράουλα
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μαρμελάδα ροδάκινο