Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 5'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 1 1/2 ώρα (κατάψυξη)

Σορμπέ ανανά

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: fanny-m

Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.
Υλικά
ΜένταΣιρόπι ΜένταςΣιρόπιΕξωτικό ΦρούτοΕξωτικά ΦρούταΦρέσκα ΦρούταΦρούταΑνανάςΣορμπέ ΑνανάΣορμπέ ΦρούτωνΣορμπέ

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό του λεμονιού και τη μέντα για 2'-3'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τον ανανά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε λίγο από το σιρόπι μέντας και χτυπάμε ώστε να γίνει πολτός. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακατεύουμε.

Αν έχουμε μηχανή παγωτού, φτιάχνουμε το σορμπέ σε αυτή, διαφορετικά παγώνουμε το σορμπέ στην κατάψυξη σε μεταλλικό σκεύος και βγάζουμε κι ανακατεύουμε κάθε 15'. Επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον 6 φορές.

Σχετικές συνταγές