Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : 6-8
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 15' (φούρνος)

Κρυμμένη μηλόπιτα (apple crumble)

Κατηγορία: Γλυκές Πίτες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Διαφορετική μηλόπιτα, πασπαλισμένη με ένα τραγανό, χρυσαφί μείγμα.
Υλικά

για τη μηλόπιτα:

για το πασπάλισμα:

ΜηλόπιταΓλυκιά ΠίταΠίτα Με ΜήλαΓλυκό Με ΜήλαΜήλοΜήλαΦρούταΦρέσκα ΦρούταApple CrumbleΣιρόπιΣιρόπι ΚαλαμποκιούCorn Syrup

για τη μηλόπιτα:

Πλένω και καθαρίζω καλά τα μήλα. Τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια ή σε φέτες. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού. Ανακατεύω ζωηρά. Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνω στο μείγμα τα μήλα. Αφήνω το μείγμα να βράσει σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μήλα (αλλά όχι να λιώσουν).

για το πασπάλισμα:

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και δουλεύω το μείγμα με τα χέρια. Θέλω να δημιουργήσω τρίμματα, ώστε να πασπαλίσω με αυτά τη μηλόπιτα.

Μεταφέρω τα μαλακά μήλα μαζί με το σιρόπι τους σε ένα πυρέξ ή κάποιο άλλο πυρίμαχο σκεύος. Τα πασπαλίζω γενναιόδωρα με το μείγμα που ετοίμασα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15', μέχρι να χρυσίσει και να γίνει πιο τραγανή η επικάλυψη.
 

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το objetivocupcake.com)

~Δοκίμασέ το...~

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα
Ταχινόπιτα
Βασιλόπιτα
Σγουρόπιτα σα σουφλέ!
Γαλατόπιτα
Καρυδόπιτα