Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 55'
Σερβίρει : 13 μικρά κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 25' (αναμονή)

Σπιτικά bounty (ω ναι, γίνεται!)

Διατηρώ τα χειροποίητα bounty εκτός ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Γενικώς, αποφεύγω να βάλω τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί αλλοιώνονται.
Υλικά

για την επικάλυψη:

ΚουβερτούραCorn SyrupΣιρόπι ΚαλαμποκιούΣιρόπιΕξωτικά ΦρούταΦρούταΦρούτοΚαρύδαΖαχαρούχο ΓάλαΜπουκίτσεςΜπουκιέςΜπουκιάΓλυκιά ΜπουκιάΓλυκές ΜπουκίτσεςΣοκολατάκια BountyBountyΜπάουντιΣοκολατάκια ΜπάουντιΣοκολατάκια

Ρίχνω στο μπλέντερ τα ρινίσματα της καρύδας και πιέζω στα γρήγορα 2-3 φορές, ίσα-ίσα να γίνουν ακόμη πιο λεπτές οι φετούλες. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα, το σιρόπι καλαμποκιού, την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα. Στερεώνω το κατσαρολάκι πάνω σε ένα μεγαλύτερο με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, το αφήνω να βράσει για 20'-25'. Το μείγμα θα είναι τώρα ένα τόνο πιο σκούρο από το αρχικό. Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω για 30'' να κρυώσει λιγάκι. Προσθέτω μέσα τα ρινίσματα της καρύδας κι ανακατεύω να ενσωματωθούν. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 15', να σφίξει.

Στρώνω λαδόχαρτο ή χρησιμοποιώ σιλπάτ αν έχω. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι, παίρνω μπουκιές και τους δίνω σχήμα. Είτε μικρής μπάρας, όπως είναι τα bounty είτε στρογγυλά σα σοκολατάκια. Τα αραδιάζω πάνω στο λαδόχαρτο και τα αφήνω άλλα 10' στο ψυγείο να σφίξουν.

για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Βγάζω τις μπουκιές από το ψυγείο και με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι τις βυθίζω στην υγρή σοκολάτα. Τις βγάζω και τις αφήνω στο λαδόχαρτο να σφίξουν και να στεγνώσουν. Αν σκληρύνει η κουβερτούρα μου πριν τελειώσω την επικάλυψη, την επαναφέρω σε μπεν μαρί και την ξαναλιώνω.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το christinamarsigliese.com)

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 



 

Σχετικές συνταγές