Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : 58 μικρά ντόνατ
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 8'-12' (φούρνος)

Μίνι Ντόνατ Σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

Κατηγορία: Διάφορα / Finger... Dessert!

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Αν θέλω, μπορώ να διακοσμήσω τα ντόνατ μου με πολύχρωμα τρουφάκια.
Υλικά

για τα ντόνατ:

για το γλάσο:

ΚουβερτούραΝτόνατ ΣοκολάταςDonutsΝτόνατςΝτόνατΓκανάζΓλάσο ΣοκολάταςCorn SyrupΣιρόπι ΚαλαμποκιούΣιρόπιΓλάσοΕσάνς ΒανίλιαςΕσάνςΕκχύλισμα ΒανίλιαςΕκχύλισμαΛάδιΆγλυκο ΚακάοΚακάο

για τα ντόνατ:

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέτω το γάλα, τα αβγά ένα-ένα, το λάδι και τη βανίλια κι ανακατεύω απαλά μέχρι μόλις να ενωθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε κορνέ ή με ένα κουτάλι γεμίζω τις ειδικές φόρμες για ντόνατ, μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.  

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8'-12', μέχρι να στεγνώσουν καλά τα ντόνατ, κι όταν τα πατάω με το δάχτυλο η ζύμη να επανέρχεται στο αρχικό της σχήμα.Ξεφορμάρω κι αφήνω τα ντόνατ να κρυώσουν. Ετοιμάζω το γλάσο.

για το γλάσο:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το σιρόπι. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, να λιώσει η σοκολάτα. Βουτάω τα ντόνατ μέχρι τη μέση στο γλάσο κι αφήνω να στεγνώσουν.

~Καλοφάγωτο φυσικά...~