Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

μαρέγκα για διακόσμηση

Η εν λόγω μαρέγκα για διακόσμηση είναι πλούσια σε υφή και πυκνότητα, με φίνα γεύση. Τα ασπράδια ζεσταίνονται σε αυτή τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην μυρίζει καθόλου το αβγό, όπως στην κλασική μαρέγκα. Στεγνώνει εξωτερικά και μέσα παραμένει αφράτη.

~

Μπορείτε να φτιάξετε ροζέτες και να τις διατηρήσετε για αρκετές μέρες, να στολίσετε τούρτες ή cup cakes. Μπορείτε ακόμα να γαρνίρετε μια lemon pie και να την γκρατινάρετε στο γκριλ του φούρνου. Και φυσικά, να δημιουργήσετε σχέδια ή περιγράμματα πάνω σε cookies!

~

Δείτε εδώ βήμα-βήμα, τη δημιουργία της μαρέγκας για διακόσμηση.

Υλικά
Θερμόμετρο ΖαχαροπλαστικήςΘερμόμετροΜπεν ΜαρίΔιακοσμητική ΖαχαροπλαστικήΚαλλιτεχνική ΖαχαροπλαστικήΔιακόσμησηΒασική ΣυνταγήΕπικάλυψηΜαρέγκα Για ΔιακόσμησηΜαρέγκα

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν. Ετοιμάζουμε το μπαιν μαρί και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά.
Στερεώνουμε το θερμόμετρο. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπαιν μαρί κι ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι το θερμόμετρο να δείξει τους 43,3°C (περίπου 4'). Μεταφέρουμε
το μείγμα πίσω στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10' κι επιπλέον 5'- 10' σε δυνατή ταχύτητα.

Ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο εάν το μίξερ σας  δεν είναι δυνατής ισχύος. Η μαρέγκα είναι έτοιμη, όταν δημιουργούνται μύτες στην επιφάνειά της και "στέκεται"
πάνω στο σύρμα (δεν είναι πλαδαρή, αλλά σφιχτή και λεία).


 

Σχετικές συνταγές