Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα & 5'
Σερβίρει : 24 κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 5
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 10' (φούρνος)

μαλακά, σοκολατένια μπισκότα με καραμελένια κρέμα βουτύρου...

Εξαιρετικά αφράτες μπουκιές, με ελαφρώς αλατισμένη και έντονα καραμελωμένη κρέμα βουτύρου!
Υλικά

για το μπισκότο:

για την καραμελένια κρέμα βουτύρου:

Εκχύλισμα ΒανίλιαςΕκχύλισμαΜπύραΜαύρη ΜπύραΚαφές ΕσπρέσοΚαφέςΆγλυκο ΚακάοΚακάοΚαστανή ΖάχαρηΕπικάλυψη ΜπισκότωνΕπικαλύψειςΕπικάλυψηΣιρόπι ΚαραμέλαςΣιρόπιΣως ΚαραμέλαςΣωςΚαραμέλαΒουτυρόκρεμαΚρέμα ΒουτύρουΜπουκίτσεςΜπουκιέςΜπουκιάΓλυκιά ΜπουκιάΓλυκές ΜπουκίτσεςΚουλούριαΜπισκότοΜπισκότα

για το μπισκότο:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τη σόδα με την κρέμα γάλακτος. Όταν ενωθούν καλά τα δύο υλικά, προσθέτω λίγο-λίγο και το γάλα. Σε μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ και το μπέικιν. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι, να διαλυθούν τα όποια γρομπαλάκια. Χτυπάω σε ένα μπολ το αβγό, την μπύρα και την βανίλια. Αφήνω στην άκρη. Σε άλλο κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό σε μεσαία σκάλα για 3' το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, να αφρατέψει. Χύνω το μείγμα με την μπύρα κι ανακατεύω. Χαμηλώνω την σκάλα του μίξερ και προσθέτω στο βασικό μου μείγμα εναλλάξ και λίγο-λίγο το αλεύρι και το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ομογενοποιώ καλά.

Στρώνω αντικολλητικό χαρτί ή σιλπάτ στη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρω το μείγμα για το μπισκότο σε σακούλα με ίσιο κορνέ και σχηματίζω μικρούς δίσκους, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, λειαίνω την επιφάνεια των μπισκότων, έστι ώστε να μην κάνουν μυτούλες. Αν δω ότι κολλάει το κουτάλι, το βρέχω με λίγο νεράκι. Φροντίζω να σχηματίσω ζυγό αριθμό μπισκότων, μια και θα τα ενώσω με την κρέμα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'. Αφήνω τα μπισκότα να κρυώσουν κι ετοιμάζω τη γέμιση.

για την καραμελένια κρέμα βουτύρου:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω για 3' στη μεσαία σκάλα με το φτερό το βούτυρο με τη βανίλια, να αφρατέψει. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ στη μεσαία σκάλα και προσθέτω τμηματικά την άχνη. Χτυπάω καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μου. Τέλος, προσθέτω το σιρόπι καραμέλας κι ενώνω.
 

για τη συναρμολόγηση:

Γεμίζω σακούλα με την κρέμα βουτύρου ή χρησιμοποιώ κουταλάκι ή ακόμη και ίσιο μαχαίρι. Παίρνω τη μία δόση από τα μπισκότα και τα γεμίζω με την κρέμα. Τα κλείνω με τα άλλα μισά μπισκότα και τα πατάω ελαφρώς.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το endlesssimmer.com)

~δοκίμασέ το!~



 

Σχετικές συνταγές