Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : -

κρέμα από περγαμόντο

Κατηγορία: Μους-Κρέμες / Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: glykatzou

Ιδιαίτερα αρωματική κρέμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γέμιση σε κρέπες, τάρτες κλπ..

Υλικά
Φρέσκα ΦρούταΦρούτοΦρούταΑνθόνεροΓλυκό Του Κουταλιού ΠεργαμόντοΓλυκό Του ΚουταλιούΛικέρ ΠεργαμόντοΛικέρΚορν ΦλάουρΣταφίδεςΠεργαμόντοΚρέμα ΠεργαμόντοΚρέμα

Ρίχνω τις σταφίδες σε ένα μπολάκι και τις μουσκεύω με το λικέρ περγαμόντο και το ανθόνερο. Τις αφήνω να τραβήξουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Ανακατεύω κι αφήνω να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα χτυπάω με το σύρμα ή με ένα πιρούνι τους κρόκους και τα αβγά με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίχνω λίγη ποσότητα στα αβγά κι ανακατεύω ζωηρά. Μεταφέρω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνω να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, το γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο και τέλος τη βανίλια. Ανακατεύω καλά να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτω και τις σταφίδες στραγγισμένες κι ανακατεύω άλλη μια γύρα να πάνε παντού.

~δοκίμασέ το!~