Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : 45 κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : 15' (ψήσιμο)

Υδραίικα αμυγδαλωτά

Κατηγορία: Finger... Dessert! / Διάφορα

από το χρήστη: thomi

Το παραδοσιακό γλύκισμα, εμπλουτισμένο με άρωμα από λεμόνι λάιμ.
Υλικά

για την επικάλυψη:

ΑμυγδαλωτάΑμυγδαλωτόΠαραδοσιακά ΓλυκάΠαραδοσιακό ΓλυκόΑχλαδάκιαΑνθόνεροΑμυγδαλόσκονηΑμυγδαλόψιχαΑμύγδαλαΞηροί ΚαρποίΛάιμΛεμόνι ΛάιμLimeΕσπεριδοειδήΆρωμαΨιλό ΣιμιγδάλιΣιμιγδάλι

Στο μπλέντερ τρίβω την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνω την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ξύσμα του λάιμ και το μέλι. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά όλα μου τα υλικά. Προσθέτω και το ανθόνερο κι ομογενοποιώ. Πλάθω τη ζύμη και της δίνω το σχήμα μικρών αχλαδιών. Τα αραδιάζω σε ένα ταψί, το οποίο έχω προηγουμένως πασπαλίσει με σιμιγδάλι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C (max) για 15'. 

για την επικάλυψη:

Αφού κρυώσουν τα αμυγδαλωτά μου, τα βουτάω σε ανθόνερο και τα ρολάρω στην άχνη. 

 

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από τη Μυρσίνη Λαμπράκη)


 

Σχετικές συνταγές