Κατηγορία: Μαρμελάδες & Ζελέ
από το χρήστη: glykatzou
Επιλέγω ό,τι κρασί θέλω. Απλώς ας έχω στα υπόψη μου ότι ανάλογα με την επιλογή του είδους του κρασιού, θα έχω και ανάλογο χρώμα στη μαρμελάδα μου (κίτρινο αν επιλέξω λευκό, ροζ αν επιλέξω ροζέ και κόκκινο αν επιλέξω κόκκινο).
~
Εάν θέλω τη μαρμελάδα μου πιο πηχτή, αρκεί να προσθέσω ένα φακελάκι πηκτίνη κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας.
Σε μια κατσαρόλα που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία ρίχνω το κρασί μου και μέσα τα κυδώνια καθαρισμένα, χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα σε φέτες, τη ζάχαρη, μερικά φυλλαράκια αμπαρόριζα, το χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει η μαρμελάδα και την κανέλα. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα (!) για 1 1/2 ώρα.