Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 1/2 ώρα (βράσιμο)

mmm... Μαρμελάδα κυδώνι...

Κατηγορία: Μαρμελάδες & Ζελέ

από το χρήστη: glykatzou

Επιλέγω ό,τι κρασί θέλω. Απλώς ας έχω στα υπόψη μου ότι ανάλογα με την επιλογή του είδους του κρασιού, θα έχω και ανάλογο χρώμα στη μαρμελάδα μου (κίτρινο αν επιλέξω λευκό, ροζ αν επιλέξω ροζέ και κόκκινο αν επιλέξω κόκκινο).

~

Εάν θέλω τη μαρμελάδα μου πιο πηχτή, αρκεί να προσθέσω ένα φακελάκι πηκτίνη κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας. 

Υλικά
ΆρωμαΦρούταΚρασίΓλυκό Του ΚουταλιούΚυδώνιΜαρμελάδαΑμπαρόριζα

Σε μια κατσαρόλα που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία ρίχνω το κρασί μου και μέσα τα κυδώνια καθαρισμένα, χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα σε φέτες, τη ζάχαρη, μερικά φυλλαράκια αμπαρόριζα, το χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει η μαρμελάδα και την κανέλα. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα (!) για 1 1/2 ώρα. 

~Δοκίμασέ το!~

 

 

Σχετικές συνταγές

Μαρμελάδα βερίκοκο
μαρμελάδα με λεμόνι!
Μαρμελάδα φράουλα
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μαρμελάδα ροδάκινο
Ζελέ μήλου
Ζελέ κυδωνιού