Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 35'-40' (φούρνος)

γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Κατηγορία: Γλυκές Πίτες

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Η αγαπημένη συνταγή της γιαγιάς για γιαουρτόπιτα με σιροπάκι.
Υλικά

για το σιρόπι:

ΓιαούρτιΓιαουρτόπιταΓλυκιά ΠίταΠίταΣιρόπιΛεμόνιαΛεμόνιΧυμόςΧυμός ΛεμονιούΕσπεριδοειδήΦρούταΦρέσκα ΦρούταΑμύγδαλαΑποφλοιωμένα ΑμύγδαλαΩμά ΑμύγδαλαΑμυγδαλόψιχα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε τη βανίλια κι ενσωματώνετε. Κοσκινίζετε μαζί με το αλεύρι το μπέικιν-πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Τα ρίχνετε τμηματικά στο μείγμα του βουτύρου μαζί με το γιαούρτι. Ανακατεύετε το χυλό ελαφρά, προσθέτετε τα αμύγδαλα κι ομογενοποιείτε. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψάκι.

Ψήνετε τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°-200° για 35'-45' λεπτά περίπου.

για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύετε, μέχρι να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. 'Οταν η γιαουρτόπιτα ψηθεί, την περεχύνετε με το σιρόπι.

~γιαμ γιαμ~

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα
Ταχινόπιτα
Βασιλόπιτα
Σγουρόπιτα σα σουφλέ!
Γαλατόπιτα
Καρυδόπιτα