Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 44' (φούρνος)

γιαουρτόπιτα με ινδική καρύδα

Κατηγορία: Γλυκές Πίτες

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Αρμονικός κι ενδιαφέρον συνδυασμός του γιαουρτιού με την ινδική καρύδα, σε ένα αγαπημένο γλυκό.
Υλικά

για την επικάλυψη:

ΓιαούρτιΓιαουρτόπιταΙνδική ΚαρύδαΚαρύδαΦρούταΦρέσκα ΦρούταΕπικάλυψηΓάλα ΕβαπορέΓάλαΓλυκιά ΠίταΠίτα

Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη βανίλια και τα αβγά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου εναλλάξ λίγο-λίγο το μείγμα αλευριού και το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αδιάζετε τη γιαουρτόπιτα σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C για 40' περίπου.

για την επικάλυψη:

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το γάλα και την ινδική καρύδα. Ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα πάνω στην ψημένη γιαουρτόπιτα και τη βάζετε πάλι στο φούρνο, στο γκριλ. Την αφήνετε για 4'-5' μέχρι να ροδίσει. Εναλλακτικά, αν έχετε φλόγιστρο, καίτε την επιφάνειά της.

Όταν μισοκρυώσει, κόβετε τη γιαουρτόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια.

~γιαμ γιαμ~
 

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα
Ταχινόπιτα
Βασιλόπιτα
Σγουρόπιτα σα σουφλέ!
Γαλατόπιτα
Καρυδόπιτα