Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 12'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : -

γλάσο μόκα με καρύδια (για κέικ)

Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως

από το χρήστη: Μαιρούλα

Γρήγορο γλάσο, διαφορετικά από τα άλλα, αφού αναδεικνύει το άρωμα και τη διαπεραστικότητα του καφέ.
Υλικά
ΓλάσοΓλάσο ΜόκαΒασική Συνταγή Για ΓλάσοΒασικό ΓλάσοΚαφέςΣτιγμιαίος ΚαφέςΚουβερτούραΖαχαρούχο ΓάλαΚαρύδιαΞηροί Καρποί

Λιώνετε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και προσθέτετε το γάλα, το νερό και τον καφέ. Το αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 10'. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα καρύδια.

Συμβουλή: Απλώνετε το γλάσο μόκα στην επιφάνεια ενός ψημένου κέικ, διαμέτρου 23 εκ. περίπου, με τη βοήθεια μιας ίσιας σπάτουλας. Βάζετε κατόπιν το κέικ σε δυνατό φούρνο (200°C-220°C) για περίπου 10' ή μέχρι να στερεοποιηθεί το γλάσο.

Σχετικές συνταγές

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ
Σιρόπι λεμονιού
Γλάσο πορτοκαλιού
Καραμέλα!
γλάσο βανίλιας