Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 10'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 1
Χρόνος αναμονής : 1 μήνας

σπιτικό εκχύλισμα μέντας! (για να μην ψάχνεις...)

Κατηγορία: Διάφορα

από το χρήστη: Φοίβη

Αν δεν βρίσκετε εκχύλισμα μέντας στα σούπερ μάρκετ ή τα εξειδικευμένα καταστήματα, φτιάξτε μόνοι σας. Είναι απλό, εύκολο και με αυτό τον τρόπο επιλέγετε εσείς τις "πρώτες ύλες". 

~

Επίσης, χρήσιμο είναι να έχουμε υπόψη μας ότι το εκχύλισμα είναι διάφανο, που σημαίνει ότι αν το χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας δεν θα δώσει χρώμα. Γι'αυτό φροντίζει το χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Υλικά
ΆρωμαΑλκοόλΒότκαΡούμιΕκχύλισμαΜένταΕκχύλισμα Μέντας

Κόβω μια χούφτα φύλλα μέντας από το μπαλκόνι μου. Τα μετράω να γεμίζουν περίπου το 1/4 μιας κούπας, σα δόση. Σε περίπτωση που έχω κόψει μαζί και μακρύτερα κοτσάνια, τα κόβω με ένα ψαλίδι. Θέλω να συγκεντρώσω μονάχα τα φύλλα μέντας. Ξεκινάω να τα τρίβω ένα-ένα με τα δάχτυλά μου. Με αυτή τη διαδικασία τα βοηθώ να απευλεθερώσουν περισσότερα έλαια από τα φυλλαράκια τους.

Τοποθετώ τα "μαδημένα" φύλλα σε ένα μέτριο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Τα περιχύνω με το αλκοόλ, φροντίζοντας να τα καλύψει τελείως. Αν χρειαστεί βοηθάω με ένα κουτάλι, ώστε να καθίσουν στον πάτο τα φύλλα μέντας. Αν προεξέχει κάποιο κομμάτι, θα σαπίσει.

Κλείνω καλά το βάζο μου και το ανακινώ. Το χτυπάω ελαφρώς στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να καθίσουν στον πάτο τα φύλλα της μέντας. Το αποθηκεύω σε σκοτεινό, δροσερό μέρος για 1 μήνα και θυμάμαι που και που να το κουνάω κυκλικά, ώστε να μην "καθίσει" το αλκόλ και να ανανεωθεί μέσα στα φύλλα.

Μετά το μήνα, σουρώνω την μέντα και το υγρό που απομένει μέσα στο βάζο αποτελεί το εκχύλισμά της!

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το goinghometoroost.com)

~δοκίμασέ το!~

 

 

 

Σχετικές συνταγές