Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 25' (φούρνος)

διαφορετικό εκμέκ κανταΐφι

Μπορείτε πάντοτε, για μεγαλύτερη ευκολία, να αγοράσετε έτοιμο τσουρέκι και να ξεκινήσετε την... αρχιτεκτονική γεύσης! Αυτό το γλυκό είναι μια καλή πρόταση.

Υλικά
ΚαϊμάκιΠαγωτό ΚαϊμάκιΠαγωτόΣαντιγύΣαντιγίΚανέλαΤσουρέκιΣιροπιαστόΣιροπιαστάΣιρόπιΕκμέκ ΚανταΐφιΕκμέκ

Φτιάχνετε, ψήνετε κι αφήνετε να κρυώσει λιγάκι το τσουρέκι σας. Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστού. Τις βάζετε σε ταψί, στη σειρά, και στο φούρνο στους 150°C μέχρι να πάρουν πάρουν χρώμα ξανθό.

Βράζετε τη ζάχαρη με νερό ή γάλα (2 μέρη ζάχαρη με 1 νερό ή γάλα). Ρίχνετε το σιρόπι επάνω στο τσουρέκι και το βάζετε στο φούρνο πάλι έως ότου το απορροφήσει καλά.

Όταν κρυώσει το στολίζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε την επιφάνεια του τσουρεκιού με αρκετή κανελίτσα. Γαρνίρετε με σαντιγί ή με καϊμάκι.

~γιαμ γιαμ~

 

 

 

 

Σχετικές συνταγές