Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 35'-40' (φούρνος)

σιροπιαστή... Κοπεγχάγη

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Διατηρούμε το γλυκό μας, αφού τυλίξουμε καλά το ταψάκι με μεμβράνη και το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. 

Υλικά

για το σιρόπι:

ΚοπεγχάγηΓλυκό ΚοπεγχάγηΣιρόπιΣιροπιαστάΣιροπιαστόΓλυκό ΤαψιούΑμυγδαλόψιχαΑμύγδαλαΞηροί ΚαρποίΦύλλοΦύλλο Μπακλαβά

Χτυπάτε καλά τ' αβγά και ρίχνετε τη ζάχαρη λίγη-λίγη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ρίχνετε ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα.

Σε ένα μπρίκι λιώνετε το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε μέσα τα μισά φύλλα, ενώ αλείφετε το καθένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε επάνω το μείγμα αμυγδάλου και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας πάντα με βούτυρο κάθε ένα φύλλο.

Χαράζετε το γλυκό σε μακρόστενες λωρίδες και κατόπιν διαγώνιες, σαν του μπακλαβά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 35'-40'. Όση ώρα ψήνετε η Κοπεγχάγη, ετοιμάζετε το σιρόπι ώστε να είναι ζεστό κι όχι καυτό όταν το περιχύσετε.

για το σιρόπι:

Βράζετε μαζί για 5' το νερό, τη ζάχαρη  και το χυμό λεμονιού. Όταν η "Κοπεγχάγη" ψηθεί καλά, την περιχύνετε όπως είναι καυτή-καυτή με το χλιαρό σιρόπι. Τη σερβίρετε κρύα.

~γιαμ γιαμ~

Σχετικές συνταγές