Συνταγές για γλυκά
1 2 3 4 ... 44
Κερασάκια μαρασκίνο βουτηγμένα σε υγρή σοκολάτα!

μαρασκίνο, σιρόπι καλαμποκιού, τρουφάκια

Κερασάκια μαρασκίνο βουτηγμένα σε υγρή σοκολάτα!

Μπορώ να καταναλώσω τα σοκολατένια μου κερασάκια αμέσως. Καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα θα έχω όμως αν τα αφήσω για 1-2 βδομάδες στο ψυγείο, καλά κλεισμένα.
Μάφιν γεμισμένα με κρέμα λεμονιού και μυτερό καπέλο μαρέγκας

κρέμα γάλακτος, αβγά, λεμόνι

Μάφιν γεμισμένα με κρέμα λεμονιού και μυτερό καπέλο μαρέγκας

Η δόση τόσο της κρέμας λεμονιού όσο και της σαντιγί είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που θα χρησιμοποιήσω. Τι έκανα; Με την κρέμα που έμεινε, η οποία έχει πολλή έντονη γεύση λεμονιού, είναι ιδιαίτερα αρωματική και τσιμπάει, γέμισα ένα μπολ, το γαρνίρισα με τη σαντιγί και την έκαψα στο γκριλ. Και μετά, ψυγείο. Δεν είναι κακό...

~

Το κάψιμο της σαντιγί στο γκριλ θέλει συνεχή παρακολούθηση, για να μην σας αρπάξουν πολύ τα λευκά καπελάκια.

~

Εναλλακτικά, μπορώ αντί για τις κλασικές φόρμες για μάφιν, να χρησιμοποιήσω αυτές που είναι για κεκάκια κι έχουν στο κέντρο τους σιλικόνη, ώστε να δημιουργείται τρύπα. Έτσι θα γεμίσω πιο εύκολα τα κεκάκια μου.

Αφράτο κέικ (βασική συνταγή)

αβγά

Αφράτο κέικ (βασική συνταγή)

Αν θέλω, μπορώ να αρωματίσω το κέικ μου με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

~

Επίσης, μπορώ να φτιάξω σοκολατένιο κέικ αντί για λευκό. Απλώς αντικαθιστώ 1 κ.σ. αλεύρι με 1 κ.σ. κακάο!

μαρέγκες με φρέσκες φράουλες

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, φράουλα

μαρέγκες με φρέσκες φράουλες

Επειδή το συγκεκριμένο γλυκό βγαίνει αρκετά άγλυκο, μπορώ είτε να προσθέσω μαρμελάδα πάνω στη σαντιγί ή κάποιο σιρόπι, για πιο έντονη γεύση. ~ Επίσης μπορώ να σχηματίσω μικρότερους δίσκους, ώστε να βγουν περισσότερα κομμάτια και να τρώγονται με το χέρι, για πιο gourmet καταστάσεις.
Εύκολα μπράουνις με κακάο (βασική συνταγή)

αβγά, κακάο

Εύκολα μπράουνις με κακάο (βασική συνταγή)

Αυτή είναι η βασική, απλή συνταγή για μπράουνις. Από κει και πέρα, μπορώ να εξελίξω την όλη ιδέα, προσθέτοντας στο γλύκισμά μου από ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι σταγόνες σοκολάτας και ξηρούς καρπούς.

Σοκολατένιο fudge κέικ

κακάο, αβγά

Σοκολατένιο fudge κέικ

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά. ~ Σερβίρω σκέτο, με ζεστή κρέμα γάλακτος ή με παγωμένο παγωτό βανίλια.
κρέμα βουτύρου με φράουλα (για γέμιση κι επικάλυψη τούρτας)

φράουλα, αβγά, πορτοκάλι, χρώμα ζαχαροπλαστικής

κρέμα βουτύρου με φράουλα (για γέμιση κι επικάλυψη τούρτας)

Πολύ γλυκιά και δημοφιλής κρέμα βουτύρου, ιδανική και για να σκεπάσει τούρτες και κέικ αλλά και για να γίνει η βασική τους γέμιση.
Φραουλένια τούρτα οχυρωμένη με πουράκια

αβγά, πορτοκάλι, φράουλα, χρώμα ζαχαροπλαστικής, πουράκια σοκολάτας

Φραουλένια τούρτα οχυρωμένη με πουράκια

Εάν μου βγαίνουν πολλοί οι πάτοι και η γέμιση και δε θέλω να φτιάξω μια πολυόροφη (!) τούρτα, μπορώ να δημιουργήσω 2 τούρτες! ~ Εάν είναι πολύ γλυκιά για το γούστο μου η γέμιση, μπορώ να την αντικαταστήσω εύκολα, φτιάχνοντας μια κρέμα από τυρί μασκαρπόνε και φράουλες και ρίχνοντας μέσα όση άχνη ζάχαρη θέλω.
Κρέμα πορτοκάλι-μασκαρπόνε

αβγά, πορτοκάλι, τυρί

Κρέμα πορτοκάλι-μασκαρπόνε

Αυτή η κρέμα είναι ιδιαίτερα αρωματική και πεντανόστιμη. Ιδανική να καλύψει λογής γλυκά ή να καταναλωθεί σκέτη ή ακόμη και να συνοδεύσει το γιαούρτι μου ή και κρέπες!