Συνταγές για γλυκά
1 2 3 4
Τρουφάκια μαύρης σοκολάτας και πορτοκαλιού

κρέμα γάλακτος, λικέρ, σιρόπι πορτοκαλιού, καρύδα, αμύγδαλα, κακάο

Τρουφάκια μαύρης σοκολάτας και πορτοκαλιού

Εκχύλισμα πορτοκαλιού θα βρείτε εύκολα σε σούπερ μάρκετ. Εγώ βρήκα μικρά μπουκαλάκια με σιρόπι από διάφορες γεύσεις, όπως τριαντάφυλλο, πορτοκάλι κλπ.. Πήρα διάφορα για παν ενδεχόμενο.
Τιραμισού σοκολάτας

αβγά, κακάο, τυρί, αβγά, κρασί, λικέρ, καφές, λευκή σοκολάτα, πορτοκάλι

Τιραμισού σοκολάτας

Το τιραμισού θέλει ψυγείο για να σφίξει. ~ Σίγουρα υπάρχουν και πιο εύκολες συνταγές, αλλά τούτη δω είναι δια χειρός Τζέιμι Όλιβερ!
Τάρτα σοκολάτας

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γλυκόζη, λικέρ

Τάρτα σοκολάτας

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Τάρτα μους σοκολά

μοσχοκάρυδο, αβγά, κακάο, λικέρ, κρέμα γάλακτος, σουσάμι

Τάρτα μους σοκολά

Για όσους αγαπούν τη σκούρα σοκολάτα και τις όχι τόσο γλυκερές δημιουργίες, το συνιστώ. Αλλιώς... αντικαταστήστε την κουβερτούρα με σοκολάτα γάλακτος επειγόντως!
Τάρτα με αχλάδι και κρέμα

λεμόνι, αβγά, αχλάδι, γάλα, κρέμα γάλακτος, λικέρ

Τάρτα με αχλάδι και κρέμα

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Τάρτα με μους σοκολά και φρέσκιες φράουλες

αβγά, λικέρ, φράουλα

Τάρτα με μους σοκολά και φρέσκιες φράουλες

Μια πεντανόστιμη ιδέα για όσους τρελαίνονται μεν για τις τάρτες, δε θέλουν όμως να τους λείψει η ουσία της σοκολάτας!
Κεράσι στο... τηγάνι

αβγά, γάλα, κεράσι, λάδι, κρέμα γάλακτος, λικέρ

Κεράσι στο... τηγάνι

Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!

~

Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.

Κερασένια Κρέμα με Γάλα

γάλα, μέλι, καστανή ζάχαρη, κεράσι, κρασί

Κερασένια Κρέμα με Γάλα

Ελαφρύ γλυκό με υπέροχο χρώμα.

~

Εάν προτιμήσουμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ αντί για κρασί, θα πρέπει να μειώσουμε τη δόση της καστανής ζάχαρης στο μισό, δοκιμάζοντας πάντα.