Συνταγές για γλυκά
Pastry μυστικά

ο παράδεισος των ΜΑΚΑΡΟΝ

ο παράδεισος των ΜΑΚΑΡΟΝ

Σημαντικά Tips για να πετύχουμε αφράτα, περήφανα, άψογα Μακαρόν:

>Προετοιμάζουμε πάντοτε τα μακαρόν από το προηγούμενο βράδυ, μια και τα ασπράδια θα πρέπει να μείνουν (τουλάχιστον) 1 νύχτα στο ψυγείο ή στον πάγκο της κουζίνας ξεσκέπαστα, να "παλιώσουν".

>Αφού σχηματίσω τα δισκάκια των μακαρόν, σίγουρα ανασηκώνοντας το κορνέ θα έχω αφήσει πίσω μυτούλες. Βρέχω λίγο το δάχτυλό μου και πιέζω ελάχιστα τις μύτες, να καθίσουν φρόνιμα πίσω στην κρέμα.

>Δεν ανακατεύω το μείγμα για τα μακαρόν μου περισσότερες από 50 φορές.

>Είναι σημαντική η στιγμή που θα ρίξω τη ζάχαρη στο μείγμα. Από την ώρα που θα ξεκινήσω να χτυπάω τα ασπράδια, φροντίζω να προσθέσω τη ζάχαρη πριν ξεπεράσω τα 25’’. Όταν δηλαδή το μείγμα θα αρχίσει να γίνεται αφρώδες. Με αυτό τον τρόπο ενισχύω κι άλλο την πυκνότητα από το ασπράδι και δεν αφήνω να μπει αέρας (μεγάλες φουσκάλες) στο μείγμα. Το ζητούμενο είναι η ελαστικότητα και οι μικρές φουσκάλες, που θα δώσουν και όγκο κατά το ψήσιμο.

>Αφού σχηματίσω τα δισκάκια στο λαδόχαρτο ή στο φύλλο σιλπάτ, αφήνω τη λαμαρίνα με τα μακαρόν σε θερμοκρασία δωματίου για 30'-1 ώρα, να στεγνώσουν και να σκληρύνουν λίγο. Τα μακαρόν μου είναι έτοιμα για ψήσιμο, όταν τα αγγίζω και δεν αφήνουν κρέμα στο δάχτυλό μου.

>Αν έχω δυσκολία στο να ξεκολλήσω τα μακαρόν από το λαδόχαρτο, βρέχω με λίγο νερό την λαδόκολλα από κάτω, όσο είναι ζεστή κι αφαιρώ άμεσα τα μακαρόν, αλλιώς θα μουλιάσουν.

~

Εάν θέλω, μπορώ να δημιουργήσω πολύχρωμα μακαρόν, με αντίστοιχη γεύση!

Π.χ. αν θέλω να φτιάξω καφέ μακαρόν. Χρησιμοποιώ 50γρ. λιγότερη άχνη ζάχαρη από αυτή που δίνει η δόση και προσθέτω 50γρ. κακάο. Επίσης αντί για κρέμα βουτύρου, για να ενώσω τα μακαρόν μου, χρησιμοποιώ απευθείας 200γρ. πραλίνα σοκολάτας!

Αν μου αρέσουν τα μπλε ή ροζ μακαρόν: Προσθέτω στη μαρέγκα την ώρα που τη χτυπάω, χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αντίστοιχα, αν θέλω να δημιουργήσω κίτρινα μακαρόν: Χρησιμοποιώ χρώμα και σταγόνες ζαχαροπλαστικής στη μαρέγκα και ξύσμα λεμονιού στη γέμιση!

Τέλος, αν επιθυμώ να πετύχω πράσινα μακαρόν: Αντικαθιστώ τη μισή ποσότητα της αμυγδαλόψιχας με ψίχα φιστικιών Αιγίνης (ανάλατα) και χρησιμοποιώ επίσης χρώμα ζαχαροπλαστικής.