Συνταγές για γλυκά
1 2 3 4 ... 6
Κέικ καρότου - αν δεν το 'χεις δοκιμάσει...

πορτοκάλι, καρότο, καρύδα, καρύδια, φουντούκια, κράνμπερις, ηλιέλαιο, ζαχαροκάλαμο, γιαούρτι, αβγά, τυρί

Κέικ καρότου - αν δεν το 'χεις δοκιμάσει...

Δύσκολο γλυκό που έχει πολλά συστατικά κι απαιτεί μεγάλη υπομονή. Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε όποιο από τα προαιρετικά υλικά δεν σας αρέσει. ~ Τρώγετε και χωρίς να το αφήσετε στο ψυγείο για 1 μέρα. Όμως τελικά είναι πολύ πιο νόστιμο παγωμένο!
μπισκοτάκια με τυρί μασκαρπόνε

αβγά, καρύδια, τυρί, σαντιγί

μπισκοτάκια με τυρί μασκαρπόνε

Εναλλακτική ιδέα πάνω στη συνηθισμένη συνταγή με μπισκότα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν ό,τι τυρί θέλετε, αρκεί να μη βγάζει υγρά όπως π.χ. η φέτα. Αν και, αν το επιχειρήσετε, μπορεί να βγει κάτι απίστευτα καλό!
Τρουφάκια με ρούμι και καρύδια - Κάτι τσιμπάει!

καρύδια, κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, αλκοόλ, κακάο

Τρουφάκια με ρούμι και καρύδια - Κάτι τσιμπάει!

Καλή ιδέα για δώρο ή για τις δύσκολες μέρες, που απλώς αναζητάς επειγόντως κάτι... σε σοκολάτα. Αχ...
Καρυδόταρτα

αβγά, μαύρη ζάχαρη, καρύδια

Καρυδόταρτα

Διαφορετική τάρτα που αποζημιώνει με το παραπάνω τους λάτρεις των ξηρών καρπών.
Κρουασάν με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς! Διαφωνεί κανείς??

φύλλο, αβγά, καρύδια, μέλι, σταγόνες σοκολάτας, αμύγδαλα, φουντούκια

Κρουασάν με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς! Διαφωνεί κανείς??

Έχει πλάκα να φτιάχνει κανείς τα δικά του, χειροποίητα κρουασάν. Μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με το παιδί σας και να χρησιμοποιήσετε αντί για σοκολάτα, μαρμελάδα!
Σοκολατοπιτάκια με καρύδι & πορτοκάλι

φύλλο, λευκή σοκολάτα, καρύδια, μαρμελάδα, μπισκότα, αβγά

Σοκολατοπιτάκια με καρύδι & πορτοκάλι

Εάν δεν κλείνουν καλά τα πιτάκια, στις άκρες τους, μπορώ να δοκιμάσω να τις βρέξω με ελάχιστο νερό!
Γλυκό Danish

φύλλο, σταφίδες, καρύδια, αβγά

Γλυκό Danish

Πεντανόστιμο Danish, το οποίο τρώγεται εξίσου απολαυστικά και για πρωινό.
Μελομακάρονα σούπερ

λάδι, πορτοκάλι, αλκοόλ, καρύδια, μέλι

Μελομακάρονα σούπερ

Τα μελομακάρονα είναι ψημένα, όταν έχουν ροδίσει κι όταν τα πατάμε είναι μαλακά. Δεν ανησυχώ, γιατί θα σφίξουν.
~
Το σιρόπι μου πρέπει να είναι καυτό και το μελομακάρονο κρύο, πριν το βουτήξω μέσα!
~
Στο δικό μου φούρνο τα βάζω στους 170 βαθμούς για 23'-25'.

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με καρύδι

καρύδια, ανθόνερο, ροδόνερο, σιμιγδάλι, βούτυρο, μαγιά

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με καρύδι

Αφού κρυώσουν τα μαμούλ, τα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη!

~

Η δοσολογία είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύω να ταΐσω λόχο ή δε θέλω να χαρίσω υπέροχες, λιβανέζικες μπουκιές, μπορώ να κάνω μικρότερη ποσότητα!