Αυτό που κάνω εγώ για να γράψω πάνω στη βασιλόπιτα τη νέα χρονιά είναι: Πρώτα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη την επιφάνεια της κρύας βασιλόπιτας (γιατί αν είναι ζεστή θα απορροφήσει την άχνη) και μετά με ένα πινελάκι (μαλακό κατά προτίμηση) καθαρίζω και σχηματίζω τα νούμερα. Καλή μας χρονιά!
~
Οι δόσεις που επέλεξα να χρησιμοποιήσω είναι οι μισές από αυτές που έδωσαν οι δύο επαγγελματίες σεφ. Έτσι μου προέκυψε μια μικρή και σχετικά "κοντή" βασιλόπιτα, ό,τι πρέπει για ένα ζευγάρι. Αν εσείς θέλετε να φτιάξετε τη βασιλόπιτά σας για μεγάλη οικογένεια, διπλασιάστε τις δόσεις. Είναι εύκολο.
Συνταγή που δε χρειάζεται μίξερ!
~
Στην αγγλική, παραδοσιακή της version, αυτή η μηλόπιτα αποτελείται μονάχα από μία στρώση ζύμης: αυτή στην επιφάνεια, που είναι σαν καπελάκι ή, αν κάνετε με το πιρούνι τα σχέδια, με φορεματάκι!
~
Αν δεν θέλετε να ανοίξετε τρύπα στο κέντρο του γλυκού σας, μπορείτε να το τρυπήσετε σε πολλά σημεία ώστε να "αναπνέει" και να μη φουσκώσει και σκάσει από το ψήσιμο.
Έντονες γεύσεις, αρώματα, χρώματα κι ένα απαλό στρώμα από καμένη μαρέγκα στην κορυφή. Σαν σκηνικό... μόνο που είναι γλυκό και βρώσιμο.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή για ζύμη κάνει και για πάστα φλώρα.
Αν κατά το ψήσιμο διαπιστώσουμε ότι οι ακρούλες από τις πίτες αρπάζουν, μπορούμε να κλείσουμε πρόχειρα το πάνω μέρος της φόρμας με αλουμινόχαρτο.
~
Σερβίρουμε τις πιτούλες όσο είναι ζεστές.
Μπορούμε. αν θέλουμε, πριν το ψήσιμο να πασπαλίσουμε από πάνω την πίτα με μείγμα απο λίγη ζάχαρη άχνη κι αλεύρι, ώστε να γίνει πιο τραγανή.
~
Ταιριάζει πολύ με καφέ και τσάι.