Συνταγές για γλυκά

Μους-Κρέμες

φουρνιστή κρέμα με ρούμι και καρύδα & σορμπέ λάιμ (μόνο...)

πορτοκάλι, αβγά, γάλα καρύδας, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος, καρύδα, αλκοόλ, λάιμ, λικέρ

φουρνιστή κρέμα με ρούμι και καρύδα & σορμπέ λάιμ (μόνο...)

Ιδιαίτερο, περίτεχνο φλαν (=φουρνιστή κρέμα) που συνδυάζει πολλές και εγωιστικές γεύσεις κι αρώματα: λάιμ, καρύδα, ρούμι, ζάχαρη...
Κρεμ Μπρουλέ (καμένη κρέμα)

κρέμα γάλακτος, γάλα, βανίλια, κρόκος αβγού

Κρεμ Μπρουλέ (καμένη κρέμα)

Μπορώ να τονίσω διαφορετικά την κρέμα καραμελέ μου, προσθέτοντας στο μείγμα πριν το ψήσω ξύσμα λεμονιού ή μερικά κομμένα βατόμουρα ή βερύκοκα. Επίσης, μπορώ να μοιράσω την κρέμα και κάθε μπολάκι να περιέχει και διαφορετική γεύση!

~

Οι Γάλλοι την ονομάζουν "creme brulee" και οι Άγγλοι "Cambridge Burnt Cream" ή "Trinity Cream". Σε βιβλίο συνταγών την έβαλε πρώτος Γάλλος, ο Francois Massialot, αλλά 60 χρόνια νωρίτερα, μια άλλη εκδοχή της "καμένης κρέμας" φιγουράριζε στο μενού του Trinity College! Γάλλοι και Άγγλοι διεκδικούν την αυθεντικότητα τούτης της συνταγής μέχρι σήμερα. (αγωνίες που έχει ο κόσμος...)

Ινδική Πουτίγκα κάρδαμου με φρέσκο μάνγκο

σταφίδες, φοινικάλευρο, γάλα, κάρδαμο, μάνγκο

Ινδική Πουτίγκα κάρδαμου με φρέσκο μάνγκο

Το αλεύρι που παρασκευάζεται από την πρώτη ύλη του φοίνικα sago είναι ευρέως διαδεδομένο σε ασιατικές χώρες, όπως η Μαλαισία και η Νέα Γουινέα. Ιδιαίτερα θρεπτικό, έχει τη δική του γεύση και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία από τηγανίτες, πουτίγκες κλπ.. Μοιάζει αρκετά με τους κόκους της ταπιόκα και σιγά-σιγά φτάνει και στη Δύση, όπου χρησιμοποιείται συχνά ως πηκτικό σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
~
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι sago με ταπιόκα. Αν δυσκολευτούμε, χρησιμοποιούμε πατατάλευρο ή κορν φλάουρ.
~
θερμίδες: 385 cals ανά μερίδα

αυθεντικό Τιραμισού

καφές, αλκοόλ, κρασί, τυρί, κρόκος αβγού, βανίλια, ασπράδι αβγού, μπισκότα, κακάο, κουβερτούρα

αυθεντικό Τιραμισού

Αγαπημένο όσων λατρεύουν τα αφράτα, κρεμώδη γλυκά, με πρωταγωνιστή τον δυνατό καφέ και την ιδιαίτερη υφή του τυριού μασκαρπόνε!
σοκολατένια, σφιχτή μους με μανταρίνι

κρόκος αβγού, μανταρίνι, κρέμα γάλακτος, σταφίδες

σοκολατένια, σφιχτή μους με μανταρίνι

Μαλακό, κρεμώδες "κέικ" συνδυασμένο ισορροπημένα με τη γλύκα και το άρωμα του μανταρινιού.
πικάντικη μους σοκολάτας

αβγά, τσίλι, λικέρ, κρέμα γάλακτος, πιπέρι καγιέν, κακάο

πικάντικη μους σοκολάτας

Η κλασική μους σε μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή: πικάντικη και να καίει όσο πρέπει τον ουρανίσκο.
μους λεμονιού

λεμόνι, αβγά, κρέμα γάλακτος

μους λεμονιού

Αφράτη, αρωματική και ντελικάτη μους για ένα εντυπωσιακό τραπέζι.
~
Γρήγορο γλυκό μέτριας γλυκύτητας, που θέλει όμως προσοχή στη διάλυση της ζελατίνης. Αν δεν την διαλύσετε τελείως σε λίγο καυτό νερό (αφού πρώτα τη μουλιάσετε σε κρύο), η μους σας θα έχει μέσα δυσάρεστα γρομπαλάκια που δεν μασιούνται. Άρα, θέλει χέρι και γρήγορο ανακάτεμα. 

ρυζόγαλο από τα παλιά!

ρύζι, γάλα, κορν φλάουρ, βανίλια

ρυζόγαλο από τα παλιά!

Σε άλλους αρέσει το ρυζόγαλο κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο. Εμένα μου αρέσει εξίσου ζεστό. Ποτέ δεν μπόρεσα να διαλέξω.

~

Εάν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε το ρυζόγαλό μας λίγο πιο πηχτό, μειώνοντας την ποσότητα του γάλακτος κατά λίγο. Δοκιμάστε το όμως πρώτα έτσι και θα δείτε αν σας κάνει.

ρυζόγαλο με σοκολάτα

ρύζι, γάλα, κορν φλάουρ, βανίλια

ρυζόγαλο με σοκολάτα

Σε άλλους αρέσει το ρυζόγαλο κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο. Εμένα μου αρέσει εξίσου ζεστό. Ποτέ δεν μπόρεσα να διαλέξω.
ρυζόγαλο

ρύζι, γάλα, κορν φλάουρ

ρυζόγαλο

Το αγαπημένο ρυζόγαλο που μου 'φτιαχνε η γιαγιά μου, με πολλή αγάπη... Το ίδιο απολαυστικό κι εθιστικό, κρύο όσο και ζεστό.
κρέμα από περγαμόντο

σταφίδες, λικέρ, ανθόνερο, γάλα, αβγά, κρόκος αβγού, κορν φλάουρ, γλυκό του κουταλιού

κρέμα από περγαμόντο

Ιδιαίτερα αρωματική κρέμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γέμιση σε κρέπες, τάρτες κλπ..

Μους φράουλα

φράουλα, κρέμα γάλακτος, αβγά, πηκτίνη

Μους φράουλα

Αν δε βρούμε πηκτίνη, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε χρησιμοποιώντας ελάχιστο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.

1 2 3 4 5