Μπορώ να τονίσω διαφορετικά την κρέμα καραμελέ μου, προσθέτοντας στο μείγμα πριν το ψήσω ξύσμα λεμονιού ή μερικά κομμένα βατόμουρα ή βερύκοκα. Επίσης, μπορώ να μοιράσω την κρέμα και κάθε μπολάκι να περιέχει και διαφορετική γεύση!
~
Οι Γάλλοι την ονομάζουν "creme brulee" και οι Άγγλοι "Cambridge Burnt Cream" ή "Trinity Cream". Σε βιβλίο συνταγών την έβαλε πρώτος Γάλλος, ο Francois Massialot, αλλά 60 χρόνια νωρίτερα, μια άλλη εκδοχή της "καμένης κρέμας" φιγουράριζε στο μενού του Trinity College! Γάλλοι και Άγγλοι διεκδικούν την αυθεντικότητα τούτης της συνταγής μέχρι σήμερα. (αγωνίες που έχει ο κόσμος...)
Το αλεύρι που παρασκευάζεται από την πρώτη ύλη του φοίνικα sago είναι ευρέως διαδεδομένο σε ασιατικές χώρες, όπως η Μαλαισία και η Νέα Γουινέα. Ιδιαίτερα θρεπτικό, έχει τη δική του γεύση και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία από τηγανίτες, πουτίγκες κλπ.. Μοιάζει αρκετά με τους κόκους της ταπιόκα και σιγά-σιγά φτάνει και στη Δύση, όπου χρησιμοποιείται συχνά ως πηκτικό σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
~
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι sago με ταπιόκα. Αν δυσκολευτούμε, χρησιμοποιούμε πατατάλευρο ή κορν φλάουρ.
~
θερμίδες: 385 cals ανά μερίδα
Αφράτη, αρωματική και ντελικάτη μους για ένα εντυπωσιακό τραπέζι.
~
Γρήγορο γλυκό μέτριας γλυκύτητας, που θέλει όμως προσοχή στη διάλυση της ζελατίνης. Αν δεν την διαλύσετε τελείως σε λίγο καυτό νερό (αφού πρώτα τη μουλιάσετε σε κρύο), η μους σας θα έχει μέσα δυσάρεστα γρομπαλάκια που δεν μασιούνται. Άρα, θέλει χέρι και γρήγορο ανακάτεμα.
Σε άλλους αρέσει το ρυζόγαλο κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο. Εμένα μου αρέσει εξίσου ζεστό. Ποτέ δεν μπόρεσα να διαλέξω.
~
Εάν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε το ρυζόγαλό μας λίγο πιο πηχτό, μειώνοντας την ποσότητα του γάλακτος κατά λίγο. Δοκιμάστε το όμως πρώτα έτσι και θα δείτε αν σας κάνει.
Ιδιαίτερα αρωματική κρέμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γέμιση σε κρέπες, τάρτες κλπ..
Αν δε βρούμε πηκτίνη, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε χρησιμοποιώντας ελάχιστο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.