Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : 3 μεγάλα μπολ
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

ρυζόγαλο από τα παλιά!

Κατηγορία: Μους-Κρέμες / Διάφορα

από το χρήστη: Φοίβη

Σε άλλους αρέσει το ρυζόγαλο κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο. Εμένα μου αρέσει εξίσου ζεστό. Ποτέ δεν μπόρεσα να διαλέξω.

~

Εάν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε το ρυζόγαλό μας λίγο πιο πηχτό, μειώνοντας την ποσότητα του γάλακτος κατά λίγο. Δοκιμάστε το όμως πρώτα έτσι και θα δείτε αν σας κάνει.

Υλικά
ΒανίλιαΚορν ΦλάουρΡύζι ΓλασέΡύζιΜπεν ΜαρίΠουτίγκαΚρέμαΡυζόγαλο

Ξεπλένω το ρύζι γλασέ μου με λίγο νεράκι και το στραγγίζω σε ένα τρυπητήρι. Βάζω τη 1 1/2 κούπα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφού πάρει μια βράση προσθέτω το ρύζι κι ανακατεύω. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω μέχρι το ρυζάκι να πιει όλο το νερό. Αφαιρώ λίγο από το γάλα και διαλύω με αυτό το κορν φλάουρ. Βράζω το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη. Αφού πάρει μια βράση και το ρύζι απορροφήσει το νερό, μεταφέρω το ρύζι στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω και σιγοβράζω για άλλα 20'.

Προσθέτω στο ρυζόγαλο τη βανίλια και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανεβάζω τη θερμοκρασία στο μάτι (μεσαία προς υψηλή), ανακατεύω ζωηρά και συνεχώς για 5', μέχρι να πήξει καλά το ρυζόγαλο και να αισθάνομαι μια μικρή αντίσταση κατά το ανακάτεμα.

Μοιράζω σε μπολάκια και ή καταναλώνω ζεστά (αν μας αρέσει) ή σκεπάζω με μεμβράνη και απολαμβάνω κρύο ρυζόγαλο. Μπορώ φυσικά να πασπαλίζω το ρυζόγαλό μου με κανελίτσα!

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές