Κατηγορία: Διάφορα
από το χρήστη: voula
Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το οποίο ρίχνουμε λίγο-λίγο, τη μαγιά, το αλάτι και το νερό, χλιαρό. Το νερό το ρίχνουμε κι αυτό σιγά-σιγά, με το μάτι, γιατί μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσουμε λιγάκι. Το ζητούμενο είναι να σχηματίσουμε , ανακατεύοντας ελαφρώς, ένα χυλό, όχι όμως πολύ ρευστό. Αφού ετοιμάσω το χυλό μου, σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και αφήνω σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Ο χυλός είναι έτοιμος, όταν θα δω να έχουν σχηματιστεί φουσκάλες στην επιφάνειά του.
Ζεσταίνω καλά σε ένα τηγάνι λίγη ποσότητα λάδι κι αφού κάψει, με το χέρι ή με ένα κουτάλι σχηματίζω από το χυλό που έχει ψιλοπήξει μπαλίτσες, τις οποίες και αφήνω στο λάδι. Εάν θέλω μπορώ να δώσω άλλο σχήμα ή μέγεθος στους λουκουμάδες! Με μια κουτάλα, γυρίζω να ψηθούν από παντού και τους βγάζω όταν έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Δεν αφήνω πολύ ώρα, για να μην ξεραθούν και σκληρύνουν πολύ. Αφήνω σε μια πιατέλα, όπου έχω στρώσει λίγο χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι.
Σε ένα κατσαρόλι διαλύω όσο μέλι θέλω με ελάχιστο νερό (π.χ. σε 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά νερό!), ίσα-ίσα δηλαδή να αποκτήσει το μέλι πιο ρευστή υφή. Αφήνω κι ένα ξυλαράκι κανέλα στο κατσαρόλι, να πάρει το άρωμα το σιρόπι μου. Ανακατεύω για μερικά λεπτά και κατεβάζω.
Περιχύνω τους λουκουμάδες όσο είναι ζεστό και το σιρόπι και οι λουκουμάδες! Εάν θέλω, πασπαλίζω τους λουκουμάδες με κανελίτσα!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!
Πεντανόστιμες γλυκιές μπουκιές, που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα κουτί ή βάζο που κλείνω αεροστεγώς.
~
Είναι από εκείνες τις πολύ πετυχημένες γλυκές γεύσεις, που δεν μπορείς να φας μονάχα ένα κομμάτι!