Κατηγορία: Διάφορα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Πεντανόστιμες γλυκιές μπουκιές, που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα κουτί ή βάζο που κλείνω αεροστεγώς.
~
Είναι από εκείνες τις πολύ πετυχημένες γλυκές γεύσεις, που δεν μπορείς να φας μονάχα ένα κομμάτι!
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να βράσει μέχρι να φτάσει τους 118° C (περίπου 5'). Εναλλακτικά, εάν δεν έχουμε θερμόμετρο, σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό παραμείνει, τότε έχει "δέσει". Ελάχιστα πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας ένα λαδόχαρτο και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε από το μείγμα που μόλις φτιάξαμε δίσκους. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε στις φλωρεντίνες μας (το κλασικό είναι το τριγωνικό) ή να χρησιμοποιήσουμε μικρές μεταλλικές κουπ πατ, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 12'-14'. Αφήνουμε στην άκρη, σε μια πιατέλα, να κρυώσουν κι ετοιμάζουμε την κουβερτούρα μας.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε καλά την κουβερτούρα μας. Όσο η σοκολάτα είναι ακόμη ζεστή, βουτάμε μέσα τις φλωρεντίνες, σκεπάζοντάς τα σοκολατένια μέχρι τη μέση! Μπορούμε να φτιάξουμε μισές-μισές. Άλλες σκέτες κι άλλες με επικάλυψη για ποικιλία!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!