Συνταγές για γλυκά

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

Συνταγή Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού , Finger... Dessert!

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.

Υλικά

Διαδικασία

Πριν ξεκινήσω την προετοιμασία μου, βάζω στο ψυγείο ξεσκέπαστο το κουτί με τα λουκούμια για 1 ώρα να στεγνώσουν, ώστε να κόβονται πιο εύκολα μετά. 

Ξεκινάω κόβοντας σε λεπτά κομμάτια τα λουκούμια και τα βάζω σε ένα μπολ μαζί με τα ασπράδια και τα αμύγδαλα  και ανακατεύω για λίγη ώρα. Λιώνω σε ένα μπρίκι το βούτυρο, χωρίς να κάψει. 

Ανοίγω το φύλλο  μου. Βουτυρώνω ένα-ένα τα φύλλα και τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο, συνολικά 7 φύλλα μαζί. Απλώνω μέσα τους κατά μήκος του ανοίγματος του φύλλου, δηλαδή σε μια λωρίδα, τη μισή γέμιση που έχω ετοιμάσει. Τυλίγω ρολό τα φύλλα κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα επόμενα 7 φύλλα.

Αφού τελειώσω με τη γέμισή μου, στρώνω τα ρολά σε ταψί (αβουτύρωτο!) και με ένα κουτάλι της σούπας βουτυρώνω καλά κι από πάνω τα φύλλα. Αν έχω χρησιμοποιήσει όλο το βούτυρο της συνταγής, ζεσταίνω κι άλλο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45'. Τα βγάζω από το φούρνο κι όσο είναι ακόμη ζεστά τα φύλλα μου, τα ραντίζω με όσο ροδόνερο κάνω κέφι. Αν δω ότι κολυμπάνε στο βούτυρο, μπορώ να τα στραγγίσω. Τα αφήνω να κρυώσουν. Τα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη και τα κόβω σε ρολάκια με ένα μαχαίρι! 

~Καλοφάγωτο... φυσικά~

 

Σχετικές συνταγές

Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

φιστίκι Αιγίνης, αλκοόλ, μάρτσιπαν, κάστανα, μέλι, κουβερτούρα

μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

Ευχάριστη, γευστικά, αυτή η συνταγή για μπάρες με πουρέ ή μάρτσιπαν κι επικάλυψη σοκολάτας! Δε θα ξαναγοράσετε ετοιματζίδικες...
μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα, πορτοκάλι, λεμόνι, αμύγδαλα

μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

Ωραιότατες γλυκές μπουκίτσες, τις οποίες μπορείτε και να χαρίσετε μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί!
σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

αμύγδαλα, λεμόνι, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, λικέρ

σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

Απίστευτα νόστιμες μπουκίτσες με τις οποίες μπορούμε να στολίσουμε μια πιατέλα ή να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας!
Μαντλέν λεμονιού

αβγά, λεμόνι

Μαντλέν λεμονιού

Εάν αποθηκεύσω τις μαντλέν μου σε μεταλλικό δοχείο για μπισκότα, που κλείνει αεροστεγώς, θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 2 βδομάδες φρέσκες.