Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : 30 κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : 2 ώρες (βράσιμο & φούρνος)

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Κατηγορία: Finger... Dessert!

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

Υλικά
ΜπουκίτσεςΡόδιΕξωτικόΚουπ Πατ

Πλένω πολύ καλά τα πορτοκάλια μου και τα τοποθετώ σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω νερό από τη βρύση να τα σκεπάσει και βράζω για 1 1/2 ώρα σε μέτρια φωτιά. Όταν είμαστε έτοιμοι βγάζω τα πορτοκάλια, χύνω το νερό και τα αφήνω ελάχιστη ώρα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβω τα πορτοκάλια σε κομμάτια, αφαιρώ τα κουκούτσια και τις λευκές ίνες που πικρίζουν και τα βάζω στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πουρές. 

Τα μεταφέρω στο μίξερ και προσθέτω τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά, την αμυγδαλόψιχα ή αν δεν έχω χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια, ωμά αμύγδαλα. Χτυπάω πολύ καλά μέχρι το μείγμα μου να γίνει ενιαίο. 

Βουτυρώνω μια φόρμα 35x25 και αλευρώνω ή στρώνω λαδόχαρτο. Ρίχνω το μείγμα μου στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30'-40'. Όταν ψηθούν οι μπουκίτσες μου, τις αφήνω να κρυώσουν καλά και αφαιρώ από τον πάτο τους το λαδόχαρτο. 

Διακόσμηση:

Με τη βοήθεια κουπ πατ σε ό,τι σχήμα θέλω, κόβω σε κομμάτια το γλυκό μου. Αν δεν έχω, μπορώ να σχηματίσω τις μπουκίτσες απλώς με ένα κουτάλι ή να κόψω γύρω-γύρω με ένα μαχαιράκι. Τοποθετώ τις μπουκιές μου σε ένα πιάτο και γαρνίρω τοποθετώντας μια κουταλιά του γλυκού γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου ή απλώς δροσερό), στην κάθε μία κι από πάνω, αν θέλω, προσθέτω μερικά  σπόρια από το ρόδι. 

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχετικές συνταγές