Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 10'
Σερβίρει : 25 κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 2
Χρόνος αναμονής : 1 βράδυ (ψυγείο)

Μαντλέν λεμονιού

Κατηγορία: Finger... Dessert! / Κέικ

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Εάν αποθηκεύσω τις μαντλέν μου σε μεταλλικό δοχείο για μπισκότα, που κλείνει αεροστεγώς, θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 2 βδομάδες φρέσκες. 

Υλικά
ΆρωμαΚεκάκιΑφράτοΦόρμα Σιλικόνης

 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ κι ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, αλλά προσέχουμε να μη μας καεί. Το προσθέτουμε στο μίξερ κι αναδεύουμε με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, ώστε να "σταθεί" η ζύμη μας.

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρώς τα φορμάκια μας ή αν έχουμε τις χαρακτηριστικές θήκες σε σχήμα αχιβάδας (που είναι και το σήμα κατατεθέν των μαντλέν) από σιλικόνη, τότε δε χρειάζεται βουτύρωμα ή αλεύρωμα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και γεμίζουμε τα θηκάκια μας. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 13'-15' λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κεκάκια.

Σχετικές συνταγές

Κέικ με σταφίδες
Κέικ Πορτοκάλι
Κέικ πορτοκαλιού
Κέικ
Κέικ κακάο