Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Βάζω στον κάδο του μίξερ και χτυπάω στη γρήγορη ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτω σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα υλικά μου, να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω ατομικές φόρμες για μάφινς ή μπορώ να χρησιμοποιήσω και μια μεγάλη. Αδειάζω το μείγμα μου και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 περίπου λεπτά. Χωρίς να ανοίξω το φούρνο, τσεκάρω μετά τα 15' το κέικ μου, γιατί ψήνεται απότομα. Αφού ελέγξω ότι έχει ψηθεί, αφήνω να κρυώσουν τα φορμάκια μου.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω μαζί όλα τα υλικά για τη σως μου και ανακατεύοντας τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Αφού ενωθούν τα υλικά μου, χαμηλώνω το μάτι και αφήνω το κατσαρολάκι για ακόμη 5'. Αφήνω τη σως να κρυώσει και περιχύνω το κέικ μου πριν το σερβίρω!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν θέλω να το κάνω πιο ολοκληρωμένα και έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το κέικ μου 2 μέρες νωρίτερα, ώστε να το φυλάξω σε αεροστεγές τάπερ, για να γίνουν πιο έντονα τα τόσα αρώματά του.