Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα
Σερβίρει : 8
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 40' (φούρνος)

Κέικ Πορτοκάλι

Κατηγορία: Κέικ

από το χρήστη: voula

Αρωματικό κέικ για όλες τις ώρες. Ελαφρύ για πρωινό, να σου φτιάξει τη διάθεση, εξίσου νόστιμο και μέσα στη μέρα ή με ένα τσάι πριν τον ύπνο!

Υλικά

για το κέικ:

για το σιρόπι:

για το πασπάλισμα

ΆρωμαΠορτοκάλιΦρούτοΚέικ ΠορτοκάλιΚέικ

για το κέικ:

Πλένω πολύ καλά τα πορτοκάλια και αφαιρώ τη φλούδα τους. Εναλλακτικά μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο το ξύσμα τους. Βάζω τη φλούδα ή το ξύσμα των πορτοκαλιών σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και τα βράζω. Σουρώνω να φύγει η πικρίλα, προσθέτω νερό και βράζω. Επαναλαμβάνω 3 φορές. Μετά από αυτή τη διαδικασία, σε περίπτωση που χρησιμοποιώ ολόκληρη τη φλούδα των πορτοκαλιών, τα σουρώνω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. Αν χρησιμοποιώ το ξύσμα, δε χρειάζεται πολτοποίηση.

Χτυπάω τα αβγά μου μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, να γίνουν μια πηχτή κρέμα. Περνάω τα ολόκληρα αμύγδαλα από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Αλέθω και τα μπισκότα μου, λίγα-λίγα και προσθέτω σε αυτά το κονιάκ και το μπέικιν πάουντερ.

Ενώνω όλα μου τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω να ομογενοποιηθούν. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40'.

για το σιρόπι:

Ετοιμάζω το σιρόπι, βράζοντας για 5' σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό ενός πορτοκαλιού κι ανακατεύοντας ελαφρά. Αφήνω το σιρόπι μου να κρυώσει λιγάκι και μετά σιροπιάζω το κέικ μου.

για το πασπάλισμα:

Αφού κρυώσει το κέικ και το σιρόπι, μπορώ αν θέλω να πασπαλίσω άχνη ζάχαρη πάνω από το γλυκό μου.

~Δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Κέικ με σταφίδες
Κέικ πορτοκαλιού
Κέικ
Κέικ κακάο