Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 βράδυ (ψυγείο)

μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

Κατηγορία: Finger... Dessert!

από το χρήστη: mbouclas

Ευχάριστη, γευστικά, αυτή η συνταγή για μπάρες με πουρέ ή μάρτσιπαν κι επικάλυψη σοκολάτας! Δε θα ξαναγοράσετε ετοιματζίδικες...
Υλικά

για την επικάλυψη:

για το πασπάλισμα:

ΚουβερτούραΑλκοόλΚάσταναΓλύκισμαΜάρτσιπανΛικέρ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το φιστίκι σε μικρά κομμάτια, το αλκοόλ το οποίο ρίχνουμε λίγο-λίγο και τον πουρέ κάστανου ή το μάρτσιπαν. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το μέλι κι αναδεύουμε απαλά, μέχρι να σχηματίσουμε μια κρέμα. Ομογενοποιούμε με το βούτυρο που έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόχαρτου στον πάγκο μας. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τη σακούλα του κορνέ ή ένα λαδόχαρτο που το έχουμε τυλίξει σε κώνο, σχηματίζοντας αυτοσχέδιο κορνέ και δημιουργούμε με το κορνέ μας μπάρες σε ό,τι πάχος θέλουμε κατά μήκος της λαδόκολλας. Αφήνουμε το λαδόχαρτο για ένα βράδυ στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί η γκανάζ. Την άλλη μέρα κόβουμε με το μαχαίρι τις πλάκες μας ή αν έχουμε αφήσει κενά μεταξύ τους, απλώς τις ξεκολλάμε από το λαδόχαρτο με προσοχή.

για την επικάλυψη και τη διακόσμηση:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα κι όταν αρχίσει να κρυώνει, βουτάμε μέσα τις σοκολατένιες μπάρες μας! Εάν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε στο τέλος με φιστίκι Αιγίνης!

Σχετικές συνταγές