Κατηγορία: Finger... Dessert!
από το χρήστη: mbouclas
Ευχάριστη, γευστικά, αυτή η συνταγή για μπάρες με πουρέ ή μάρτσιπαν κι επικάλυψη σοκολάτας! Δε θα ξαναγοράσετε ετοιματζίδικες...
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το φιστίκι σε μικρά κομμάτια, το αλκοόλ το οποίο ρίχνουμε λίγο-λίγο και τον πουρέ κάστανου ή το μάρτσιπαν. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το μέλι κι αναδεύουμε απαλά, μέχρι να σχηματίσουμε μια κρέμα. Ομογενοποιούμε με το βούτυρο που έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόχαρτου στον πάγκο μας. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τη σακούλα του κορνέ ή ένα λαδόχαρτο που το έχουμε τυλίξει σε κώνο, σχηματίζοντας αυτοσχέδιο κορνέ και δημιουργούμε με το κορνέ μας μπάρες σε ό,τι πάχος θέλουμε κατά μήκος της λαδόκολλας. Αφήνουμε το λαδόχαρτο για ένα βράδυ στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί η γκανάζ. Την άλλη μέρα κόβουμε με το μαχαίρι τις πλάκες μας ή αν έχουμε αφήσει κενά μεταξύ τους, απλώς τις ξεκολλάμε από το λαδόχαρτο με προσοχή.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα κι όταν αρχίσει να κρυώνει, βουτάμε μέσα τις σοκολατένιες μπάρες μας! Εάν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε στο τέλος με φιστίκι Αιγίνης!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!
Εάν αποθηκεύσω τις μαντλέν μου σε μεταλλικό δοχείο για μπισκότα, που κλείνει αεροστεγώς, θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 2 βδομάδες φρέσκες.