Συνταγές για γλυκά

μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

Συνταγή μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

Κατηγορία: Σοκολατάκια , Finger... Dessert!

από το χρήστη: mbouclas

Ωραιότατες γλυκές μπουκίτσες, τις οποίες μπορείτε και να χαρίσετε μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί!

Υλικά

Διαδικασία

Σε μπεν μαρί λιώνω τη σοκολάτα γάλακτος. Σε ένα μπολ ρίχνω τη σοκολάτα και τα υπόλοιπα υλικά μου κι ανακατεύω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να "σταθεί" για 1 ώρα.

Όση ώρα περιμένω τη σοκολάτα να κρυώσει, φτιάχνω τα κροκάν: Βάζω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στους 150° C για περίπου 10'. Ελέγχω από το χρώμα. Τα βάζω σε ένα γουδί ή τα τυλίγω με μια πετσέτα και τα θρυμματίζω με ένα γουδοχέρι ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Τα αφήνω στο ψυγείο για 15' να κρυώσουν καλά.

Συναρμολογώ ένα κορνέ με ίσια μύτη. Βγάζω το μπολ από το ψυγείο. Με ένα κουτάλι γεμίζω το κορνέ μου και σχηματίζω πάνω σε μια πιατέλα ή λαδόχαρτο μπαστουνάκια ή ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλω. Πασπαλίζω τα μπαστουνάκια με το κροκάν.

Τα αφήνω ξανά στο ψυγείο να κρυώσουν καλά, για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Αν τα αφήσω 1 βράδυ, ακόμη καλύτερα.

για την επικάλυψη:

Την επομένη λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος. Αν έχω φτιάξει λωρίδες με το μείγμα για τα μπαστουνάκια, βγάζω από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι κόβω σε μικρότερα κομμάτια. Αλλιώς, αφήνω λίγο να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας γάλακτος και βουτάω μέσα τα μπαστουνάκια μου! 



 



 

Σχετικές συνταγές

Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

φιστίκι Αιγίνης, αλκοόλ, μάρτσιπαν, κάστανα, μέλι, κουβερτούρα

μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

Ευχάριστη, γευστικά, αυτή η συνταγή για μπάρες με πουρέ ή μάρτσιπαν κι επικάλυψη σοκολάτας! Δε θα ξαναγοράσετε ετοιματζίδικες...
σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

αμύγδαλα, λεμόνι, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, λικέρ

σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

Απίστευτα νόστιμες μπουκίτσες με τις οποίες μπορούμε να στολίσουμε μια πιατέλα ή να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας!
Μαντλέν λεμονιού

αβγά, λεμόνι

Μαντλέν λεμονιού

Εάν αποθηκεύσω τις μαντλέν μου σε μεταλλικό δοχείο για μπισκότα, που κλείνει αεροστεγώς, θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 2 βδομάδες φρέσκες.