Κατηγορία: Σοκολατάκια , Finger... Dessert!
από το χρήστη: mbouclas
Ωραιότατες γλυκές μπουκίτσες, τις οποίες μπορείτε και να χαρίσετε μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί!
Σε μπεν μαρί λιώνω τη σοκολάτα γάλακτος. Σε ένα μπολ ρίχνω τη σοκολάτα και τα υπόλοιπα υλικά μου κι ανακατεύω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να "σταθεί" για 1 ώρα.
Όση ώρα περιμένω τη σοκολάτα να κρυώσει, φτιάχνω τα κροκάν: Βάζω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στους 150° C για περίπου 10'. Ελέγχω από το χρώμα. Τα βάζω σε ένα γουδί ή τα τυλίγω με μια πετσέτα και τα θρυμματίζω με ένα γουδοχέρι ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Τα αφήνω στο ψυγείο για 15' να κρυώσουν καλά.
Συναρμολογώ ένα κορνέ με ίσια μύτη. Βγάζω το μπολ από το ψυγείο. Με ένα κουτάλι γεμίζω το κορνέ μου και σχηματίζω πάνω σε μια πιατέλα ή λαδόχαρτο μπαστουνάκια ή ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλω. Πασπαλίζω τα μπαστουνάκια με το κροκάν.
Τα αφήνω ξανά στο ψυγείο να κρυώσουν καλά, για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Αν τα αφήσω 1 βράδυ, ακόμη καλύτερα.
Την επομένη λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος. Αν έχω φτιάξει λωρίδες με το μείγμα για τα μπαστουνάκια, βγάζω από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι κόβω σε μικρότερα κομμάτια. Αλλιώς, αφήνω λίγο να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας γάλακτος και βουτάω μέσα τα μπαστουνάκια μου!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!
Εάν αποθηκεύσω τις μαντλέν μου σε μεταλλικό δοχείο για μπισκότα, που κλείνει αεροστεγώς, θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 2 βδομάδες φρέσκες.