Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 10'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 1/2 ώρα & 1 βράδυ (φωτιά + αναμονή)

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Κατηγορία: Finger... Dessert!

από το χρήστη: glykatzou

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
Υλικά

για το πασπάλισμα:

ΦρούταΦρουί ΓλασέΖαχαρωμένα Φρούτα

Αρχικά κόψτε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και κρατήσε τες. Το εσωτερικό, δηλαδή το πορτοκάλι, καταναλώστε το αν θέλετε! Πλύντε καλά τις φλούδες και κόψτε τες σε λωρίδες (μπαστουνάκια) σε ό,τι πάχος θέλετε εσείς. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα μπαστουνάκια του πορτοκαλιού και σκεπάστε τα με λίγο νερό. Βράστε τα για 5', αφαιρέστε το νερό κι επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με καθαρό νερό άλλες δύο φορές, ώστε να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια σας. 

Την τελευταία φορά με ένα σουρωτήρι αφαιρέστε το νερό από το κατσαρολάκι. Βάλτε τα μπαστουνάκια σας σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει πρώτα χαρτί κουζίνας, ώστε να στεγνώσουν πιο γρήγορα.  

Για να φτιάξουμε το σιρόπι μέσα στο οποίο θα βουτήξουμε τα μπαστουνάκια, βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Ρυθμίζουμε το μάτι στη χαμηλή σκάλα κι αφήνουμε το σιρόπι μας για 15' περίπου, ανακατεύοντας που και που. Ρίχνουμε στο σιρόπι τα μπαστουνάκια κι ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε τα μπαστουνάκια για 1 ώρα περίπου να τραβήξουν το σιρόπι. Μια στο τόσο ανοίγουμε το καπάκι κι ανακατεύουμε. 

για το πασπάλισμα:

Αφού ρουφήξουν τα μπαστουνάκια το σιρόπι γεμίζουμε ένα μπολ με τη ζάχαρη για το πασπάλισμα και βουτάμε μέσα τα πορτοκάλια. Τα αφήνουμε σε λαδόχαρτο για 1 βράδυ να στεγνώσουν. 

 

 

 

Σχετικές συνταγές