Συνταγές για γλυκά
1 2 3 4
σοκολατένια σου με κρέμα και σως σοκολάτας: 3 στα 3!

κακάο, γάλα, αβγά, γλυκόζη

σοκολατένια σου με κρέμα και σως σοκολάτας: 3 στα 3!

Για τους πραγματικούς λάτρεις της σοκολάτας, αυτή η τριπλή έκδοση είναι σούπερ εγγυημένη.
Καραμέλα σε αποστειρωμένα βαζάκια

κρέμα γάλακτος, γλυκόζη

Καραμέλα σε αποστειρωμένα βαζάκια

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!
Τάρτα σοκολάτας

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γλυκόζη, λικέρ

Τάρτα σοκολάτας

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

κρασί, γλυκόζη, φράουλα, μέντα

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Πανεύκολο ραβανί

αβγά, σιμιγδάλι, γλυκόζη

Πανεύκολο ραβανί

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Το καλό με το ραβανί είναι ότι τρώγεται τόσο ζεστό όσο και κρύο. 

~

Μην ανησυχείται εάν μοιάζει άψητο στα πλάγια ή στον πάτο. Από τη στιγμή που έχει ψηθεί στο εσωτερικό κι έρχει ροδίσει η επιφάνεια, είστε εντάξει. 

~

Εγώ έχω συνηθίσει από τις καρυδόπιτες και τρυπάω με ένα πηρούνι την επιφάνεια του γλυκού, για να τραβήξει καλύτερα το σιρόπι. Δε χρειάζεται όμως, γιατί είναι ούτως ή άλλως σπογγώδες. 

Χαλβάς

γλυκόζη, πορτοκάλι, λάδι, σιμιγδάλι, κουκουνάρι

Χαλβάς

Πανεύκολο και γρήγορο, κλασικό γλυκό που, για όσους νηστεύουν αλλά τρώνε λάδι, είναι και νηστίσιμο.
Γλυκό του κουταλιού καρότο!

καρότο, γλυκόζη, λεμόνι, αμύγδαλα, κανέλα

Γλυκό του κουταλιού καρότο!

 

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μεσαία σκάλα για 5'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

 
Μαντολάτο

γλυκόζη, μέλι, αβγά, αμύγδαλα, φιστίκι Αιγίνης, φύλλο, μαστίχα

Μαντολάτο

Γλυκό, του οποίου η προετοιμασία είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Δοκιμάστε το και ξεχάστε τα έτοιμα. 

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

αβγά, γλυκόζη

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

Πανεύκολη κρέμα, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε όλα τα μέρη ενός γλυκού στην κουζίνα! Εν προκειμένω, τη γέμιση για μπεζέδες!
ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

γλυκόζη, αβγά

ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.

~

Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!

~

Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.