Συνταγές για γλυκά

Καραμέλα σε αποστειρωμένα βαζάκια

Συνταγή Καραμέλα σε αποστειρωμένα βαζάκια

Καραμέλα σε αποστειρωμένα βαζάκια

Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Βασικές Κρέμες-Γέμιση , Διάφορα , Καραμέλες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

Υλικά

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη. Ανακατεύω συνεχώς, έως ότου λιώσει καλά η γλυκόζη. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή βαρύ κατσαρόλι ζεσταίνω τη ζάχαρη, την οποία προσθέτω σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τμηματικά κι ανακατεύω, μέχρι να τη χρησιμοποιήσω όλη και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσέχω να μην την αφήσω πολύ ώρα, γιατί θα πικρίσει αν σκουρύνει.

Μόλις η ζάχαρη μεταμορφωθεί σε καραμέλα, προσθέτω το μείγμα της κρέμας γάλακτος λίγο-λίγο και με προσοχή, γιατί πιτσιλάει. Ανακατεύω απαλά και συνεχίζω το βράσιμο για 1'-2' ακόμη (107°C).

Μεταγγίζω την καραμέλα σε καθαρό μπολ και την αφήνω να πέσει η θερμοκρασία της και να γίνει χλιαρή (35°C). Κόβω το βούτυρο σε φετάκια και το προσθέτω στο μπολ. Ανακατεύω με προσοχή, να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο στην καραμέλα μου.

Αποστειρώνω βαζάκια και τα γεμίζω με την τέλεια καραμέλα μου! Τρώγεται σκέτη ή συνοδεύει παγωτά, κρέμες, γιαούρτι... τα πάντα!

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

μέλι, κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.

Κρέμα πατισερί

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα πατισερί

Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.

~

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!                                                                      

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Κρέμα Πατισερί

γάλα, αβγά

Κρέμα Πατισερί

Καλύτερα να τη φτιάξετε μόνοι σας παρά να την αγοράσετε έτοιμη!