Συνταγές για γλυκά

Κρέμα Πατισερί

Συνταγή Κρέμα Πατισερί

Κρέμα Πατισερί

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: Φοίβη

Καλύτερα να τη φτιάξετε μόνοι σας παρά να την αγοράσετε έτοιμη!

Υλικά

Διαδικασία

 

Βάζω τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό και τα πατάω με το χέρι ώστε να μαλακώσουν σιγά-σιγά. Από το γάλα, κρατάω μια κουταλιά, για να λιώσω μέσα το corn-flour. Σε ένα κατσαρολάκι βράζω το γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το corn-flour αραιωμένο με την κουταλιά γάλα και τη ζελατίνη, την οποία έχω στραγγίσει ελαφρώς με τα δάχτυλα. Αφήνω το μείγμα μου να κρυώσει, το ρίχνω σε ένα μπολ και το τοποθετώ στο ψυγείο, αφού καλύψω το μπολ και κυρίως την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη! Πιέζω ελαφρά με το χέρι τη μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια, ώστε να μη σχηματίσει κρούστα η κρέμα. Μόλις η κρέμα μου κρυώσει, μετά από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για να γεμίσουμε τούρτες ή άλλα γλυκίσματα.

 

Σχετικές συνταγές

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

μέλι, κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.

Κρέμα πατισερί

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα πατισερί

Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.

~

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!                                                                      

ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

γλυκόζη, αβγά

ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.

~

Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!

~

Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

αβγά, γλυκόζη

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

Πανεύκολη κρέμα, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε όλα τα μέρη ενός γλυκού στην κουζίνα! Εν προκειμένω, τη γέμιση για μπεζέδες!
Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ

Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

Μια καλή ιδέα για να γεμίσουμε και να ενώσουμε τα παντεσπάνια μας. Σπιτικά και φυσικά!
Κρέμα βουτύρου (γέμιση) για μπισκότα

Κρέμα βουτύρου (γέμιση) για μπισκότα

Ένας εύκολος τρόπος για να γεμίσουμε τα μπισκότα μας, που δε χρειάζεται κιόλας ψυγείο!
Σοκολατένια κρέμα βουτύρου για τα μπισκότα μου

κακάο

Σοκολατένια κρέμα βουτύρου για τα μπισκότα μου

Ένας εύκολος τρόπος για να γεμίσουμε τα μπισκότα μας, που δε χρειάζεται κιόλας ψυγείο!