Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 10'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 1
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 2-3 ώρες (ψυγείο)

Κρέμα Πατισερί

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: Φοίβη

Καλύτερα να τη φτιάξετε μόνοι σας παρά να την αγοράσετε έτοιμη!
Υλικά
ΚρέμαΚρέμα ΠατισερίΒασικές Κρέμες

 

Βάζω τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό και τα πατάω με το χέρι ώστε να μαλακώσουν σιγά-σιγά. Από το γάλα, κρατάω μια κουταλιά, για να λιώσω μέσα το corn-flour. Σε ένα κατσαρολάκι βράζω το γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το corn-flour αραιωμένο με την κουταλιά γάλα και τη ζελατίνη, την οποία έχω στραγγίσει ελαφρώς με τα δάχτυλα. Αφήνω το μείγμα μου να κρυώσει, το ρίχνω σε ένα μπολ και το τοποθετώ στο ψυγείο, αφού καλύψω το μπολ και κυρίως την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη! Πιέζω ελαφρά με το χέρι τη μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια, ώστε να μη σχηματίσει κρούστα η κρέμα. Μόλις η κρέμα μου κρυώσει, μετά από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για να γεμίσουμε τούρτες ή άλλα γλυκίσματα.