Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: Φοίβη
Καλύτερα να τη φτιάξετε μόνοι σας παρά να την αγοράσετε έτοιμη!
Βάζω τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό και τα πατάω με το χέρι ώστε να μαλακώσουν σιγά-σιγά. Από το γάλα, κρατάω μια κουταλιά, για να λιώσω μέσα το corn-flour. Σε ένα κατσαρολάκι βράζω το γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το corn-flour αραιωμένο με την κουταλιά γάλα και τη ζελατίνη, την οποία έχω στραγγίσει ελαφρώς με τα δάχτυλα. Αφήνω το μείγμα μου να κρυώσει, το ρίχνω σε ένα μπολ και το τοποθετώ στο ψυγείο, αφού καλύψω το μπολ και κυρίως την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη! Πιέζω ελαφρά με το χέρι τη μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια, ώστε να μη σχηματίσει κρούστα η κρέμα. Μόλις η κρέμα μου κρυώσει, μετά από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για να γεμίσουμε τούρτες ή άλλα γλυκίσματα.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.