Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: papadatos
Πανεύκολη κρέμα, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε όλα τα μέρη ενός γλυκού στην κουζίνα! Εν προκειμένω, τη γέμιση για μπεζέδες!
Χτυπάω τα ασπράδια καλά μέχρι να ασπρίσουν μαζί με τη ζάχαρη.
Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη έως ότου σκουρύνει η καραμέλα μου. Βρέχω ένα κουτάλι, το σκουπίζω ελαφρώς και το βουτάω στην καραμέλα. Το βάζω και πάλι κάτω από τη βρύση. Αν σπάσει η καραμέλα, σημαίνει πως είναι έτοιμη.
Ρίχνω την καραμέλα λίγη-λίγη στον κιγιέ μου που μόλις έφτιαξα κι αναδεύω απαλά με μια σπάτουλα.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.