Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: Φοίβη
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί κι αφήνω να βράσει το σιρόπι και να φτάσει τους 51,1° C. Εάν δεν έχουμε θερμόμετρο, μπορούμε να κάνουμε το εξής: βουτάμε ένα κουτάλι στο σιρόπι, αφού κατεβάζουμε το κατσαρόλι από τη φωτιά για να μη συνεχίζει να βράζει, και μετά το βουτάμε σε ένα ποτήρι με νερό. Εάν δημιουργηθεί μια κλωστή και φυσαλίδες που ανεβαίνουν, τότε το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Στον μεταλλικό (!) κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και κατόπιν ρίχνω τμηματικά το σιρόπι που μόλις έφτιαξα. Συνεχίζω το χτύπημα, έως ότου κρυώσει το μείγμα.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!