Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: papadatos
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Βράζω όλα μαζί τα υλικά μου πλην της κουβερτούρας στους 82° C. Κατεβάζω από τη φωτιά, σπάω σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη ρίχνω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω ζωηρά με ξύλινη κουτάλα, να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε την τούρτα μας, η οποία πρέπει να είναι παγωμένη, κατευθείαν από την κατάψυξη. Η γκανάζ πρέπει να έχει κατέβει στους 25° C-28° C.