Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 10'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 2
Δοκιμασμένη : Ναι

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: papadatos

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.

Υλικά
ΣοκολάταΚρέμαΣοκολάτα BitterΓκανάζΕπικάλυψηΣοκολάτα Υγείας

Βράζω όλα μαζί τα υλικά μου πλην της κουβερτούρας στους 82° C. Κατεβάζω από τη φωτιά, σπάω σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη ρίχνω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω ζωηρά με ξύλινη κουτάλα, να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε την τούρτα μας, η οποία πρέπει να είναι παγωμένη, κατευθείαν από την κατάψυξη. Η γκανάζ πρέπει να έχει κατέβει στους 25° C-28° C. 

 

 

 

Σχετικές συνταγές