Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: azzam
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Βάζω το γάλα στη φωτιά μαζί με τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη. Προσθέτω το κορν φλάουρ στη ζάχαρη που έχω στην άκρη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καθώς και τους κρόκους. Τα χτυπάω καλά-καλά να γίνουν μια ενιαία πάστα. Όταν βράσει το γάλα ρίχνω την πάστα μου στην κατσαρόλα και αφήνω να πάρει μια βράση ξανά, ώστε να μην ξινίσει. Προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο.
Την βάζω σε ένα μπολ, τη σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει. Μετά, τη βγάζω, τη βάζω στο μίξερ και τη χτυπάω με φτερό, προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει λεία κρέμα. Η κρέμα πατισερί είναι έτοιμη.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.