Κατηγορία: Διάφορα
από το χρήστη: thomi
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Πολύ-πολύ απλά: Επιλέγω ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς και ρίχνω το 1/3 από την ποσότητα της ζάχαρης και πάνω από αυτή αφήνω τα μισά μου ροδοπέταλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία: Ρίχνω και πάλι 1/3 της ζάχαρης και τη σκεπάζω με τα υπόλοιπα ροδοπέταλα. Και τελειώνω τη διαδικασία ρίχνοντας και την υπόλοιπή μου ζάχαρη. Κλείνω το καπάκι, βάζω το βαζάκι μου κάπου ζεστά (αν είναι χειμώνας, δίπλα στο καλοριφέρ) και το αφήνω εκεί για 3 βδομάδες. Και 1 μήνα να το αφήσω κακό δεν κάνει. Ίσα-ίσα, που θα βγάλει και περισσότερο άρωμα!
Αφού περάσει αυτό το διάστημα, μπορώ να ανοίξω το βάζο και να χρησιμοποιήσω την αρωματισμένη πια ζάχαρη. Μπορώ να αφαιρέσω τα ροδοπέταλα και να την ανακατέψω ή αν τα έχω πλύνει με νεράκι πριν τα βάλω στο βαζάκι, μπορώ να τα αφήσω μέσα και να τα καταναλώσω μαζί με τη ζάχαρη!
Εναλλακτικά, μπορώ να παρασκευάσω τη ζάχαρη με εσάνς ρόδου, ανακατεύοντας 150γρ. ζάχαρη με μια κουταλιά σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!
Πεντανόστιμες γλυκιές μπουκιές, που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα κουτί ή βάζο που κλείνω αεροστεγώς.
~
Είναι από εκείνες τις πολύ πετυχημένες γλυκές γεύσεις, που δεν μπορείς να φας μονάχα ένα κομμάτι!