Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 3'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 μήνας

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Κατηγορία: Διάφορα

από το χρήστη: thomi

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Υλικά

Πολύ-πολύ απλά: Επιλέγω ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς και ρίχνω το 1/3 από την ποσότητα της ζάχαρης και πάνω από αυτή αφήνω τα μισά μου ροδοπέταλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία: Ρίχνω και πάλι 1/3 της ζάχαρης και τη σκεπάζω με τα υπόλοιπα ροδοπέταλα. Και τελειώνω τη διαδικασία ρίχνοντας και την υπόλοιπή μου ζάχαρη. Κλείνω το καπάκι, βάζω το βαζάκι μου κάπου ζεστά (αν είναι χειμώνας, δίπλα στο καλοριφέρ) και το αφήνω εκεί για 3 βδομάδες. Και 1 μήνα να το αφήσω κακό δεν κάνει. Ίσα-ίσα, που θα βγάλει και περισσότερο άρωμα! 

Αφού περάσει αυτό το διάστημα, μπορώ να ανοίξω το βάζο και να χρησιμοποιήσω την αρωματισμένη πια ζάχαρη. Μπορώ να αφαιρέσω τα ροδοπέταλα και να την ανακατέψω ή αν τα έχω πλύνει με νεράκι πριν τα βάλω στο βαζάκι, μπορώ να τα αφήσω μέσα και να τα καταναλώσω μαζί με τη ζάχαρη!

Εναλλακτικά, μπορώ να παρασκευάσω τη ζάχαρη με εσάνς ρόδου, ανακατεύοντας 150γρ. ζάχαρη με μια κουταλιά σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο!

 

 

Σχετικές συνταγές