Κατηγορία: Διάφορα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καθαρίζω καλά τα κρεμμυδάκια. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και αφού κάψει, τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια. Στην αρχή θα πάρουν ένα λευκό χρώμα και θα γυαλίσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί κι ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Το επόμενο στάδιο είναι τα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν, δηλαδή να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Μόλις καραμελώσουν, προσθέτω λίγο-λίγο και με προσοχή το κρασί στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά αφήνω τα κρεμμυδάκια μου να μαγειρευτούν, να τραβήξουν το άρωμα του κρασιού, για 20'-25'. Ανακατεύω τακτικά.
Αφήνω τα κρεμμυδάκια αφού γίνουν να κρυώσουν και τα σερβίρω.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!