Κατηγορία: Διάφορα
από το χρήστη: thomi
Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Εάν δε φοβόμαστε να τολμήσουμε κάτι διαφορετικό, γευστικά, μπορούμε να πειραματιστούμε ως εξής: Παίρνουμε ένα βούτυρο πολυτελείας, όπως το Κερκύρας ή το President, ανάλατο και φρέσκο. Παίρνουμε και μια άδεια συσκευασία από προηγούμενο βούτυρο. Με το κουτάλι αφαιρούμε σε στρώσεις το βούτυρο και το μεταγγίζουμε στην άδεια συσκευασία. Βάζουμε στρώση βούτυρο με κάποιο πάχος κι από πάνω στρώνουμε πλυμένα ροδοπέταλα. Άλλη στρώση βούτυρου με πάχος και ξανά ροδοπέταλα, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο μας το βούτυρο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα κάνουμε την ίδια διαδικασία αλλά αντίστροφα. Αδειάζουμε ουσιαστικά το βούτυρο στην πρώτη συσκευασία, αφαιρώντας τα ροδοπέταλα. Πάντως, εάν δε θέλω ή δεν μπορώ να αφαιρέσω τα ροδοπέταλα δεν πειράζει, μια και είναι βρώσιμα. Απλώς η γεύση θα είναι πιο έντονη!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!
Πεντανόστιμες γλυκιές μπουκιές, που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα κουτί ή βάζο που κλείνω αεροστεγώς.
~
Είναι από εκείνες τις πολύ πετυχημένες γλυκές γεύσεις, που δεν μπορείς να φας μονάχα ένα κομμάτι!