Κατηγορία: Διάφορα
από το χρήστη: thomi
Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Εάν έχουμε βαρεθεί την κλασική γεύση της κρυσταλλικής (κοινής) ζάχαρης, μπορούμε να παίξουμε και να βάλουμε άρωμα στην καθημερινότητά μας. Ένας απλός τρόπος, είναι να διανθίσουμε τη ζάχαρη με το άρωμα της βανίλιας. Φρέσκιας βανίλιας φυσικά! Εάν αφήσουμε μέσα στο βαζάκι της ζάχαρης ένα κλωναράκι βανίλια για μερικές μέρες, το αποτέλεσμα θα μας ξαφνιάσει ευχάριστα.
Αυτή την αρωματική ζάχαρη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο στον καφέ και το τσάι μας, όσο και πασπαλίζοντάς την πάνω από ουδέτερα γλυκά!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!
Πεντανόστιμες γλυκιές μπουκιές, που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα κουτί ή βάζο που κλείνω αεροστεγώς.
~
Είναι από εκείνες τις πολύ πετυχημένες γλυκές γεύσεις, που δεν μπορείς να φας μονάχα ένα κομμάτι!