Συνταγές για γλυκά

Τάρτα σοκολάτας

Συνταγή Τάρτα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτας

Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια

από το χρήστη: glykatzou

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Υλικά

Διαδικασία

για τη βάση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο με την άχνη ζάχαρη και προσθέτω το κρύο βούτυρο, το οποίο έχω κόψει σε κύβους. Δουλεύω το μείγμα είτε με κουτάλα, πιρούνι ή ακόμα καλύτερα με τα χέρια, ώστε να ομογενοποιηθεί τελείως και να γίνει σα χοντρή σκόνη, με τρίμματα. Προσθέτω τον κρόκο του αβγού κι ανακατεύω να διαλυθεί. Συνεχίζω να δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, ζυμώνοντας. Θα πρέπει η ζύμη μου να ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα. Αλλιώς, προσθέτω λίγο κρύο νερό.

Τυλίγω τη ζύμη μέσα σε μεμβράνη και την κλείνω καλά. Την αφήνω για 30' στο ψυγείο.

Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας με μπόλικο αλεύρι. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγω στον πάγκο. Τη δουλεύω αρχικά με τα δάχτυλα και κατόπιν την ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια ταρτιέρα και περνάω τη ζύμη μου εκεί. Καλύπτω τον πάτο και τα τοιχώματα, δουλεύω με τα δάχτυλα και κόβω ό,τι περισσεύει με ένα μαχαίρι, προσεκτικά.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10' περίπου.

για τη γέμιση:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα καλά. Σε ένα μπρίκι λιώνω με προσοχή να μη μου καεί το βούτυρο. Ενώνω τα δύο συστατικά κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνω για λίγο, να ενοποιηθούν.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά ένα-ένα με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λικέρ της αρεσκείας μου. Αφού χτυπηθεί καλά το μείγμα, προσθέτω στον κάδο και το μείγμα της κουβερτούρας που έχω ζεστάνει. Ανακατεύω και πάλι.

Γεμίζω τη μισοψημένη τάρτα μου με την κρέμα και την ξαναβάζω στο φούρνο και πάλι στους 180°C για ακόμα 1 ώρα.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Τάρτα με βερίκοκα

βερίκοκο

Τάρτα με βερίκοκα

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με κυδώνι

μαρμελάδα, σταφίδες

Τάρτα με κυδώνι

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

δημητριακά πρωινού, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, φρούτα

Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

Ένα ελαφρύ γλυκό που συνδυάζει γεύση και διατροφή. Έτσι, για να μην έχετε τύψεις!
Ταρτάκια με φρούτα

τάρτα, γάλα, κρέμα γάλακτος, αβγά, φρούτα

Ταρτάκια με φρούτα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μικρά ταρτάκια, φωλιές, τις οποίες να καλύψουμε πρώτα με λιωμένη κουβερτούρα! Τα ζαχαροπλαστεία διαθέτουν και φωλιές και ταρτάκια.
Τάρτα μήλου

φύλλο, μήλο, τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος

Τάρτα μήλου

Καλό είναι να φάμε την τάρτα την ίδια μέρα, ώστε να μην αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα του το μήλο.
Τάρτα με δαμάσκηνα

φύλλο, γάλα, κρέμα γάλακτος, φρουκτόζη, αβγά, αποξηραμένα φρούτα

Τάρτα με δαμάσκηνα

Τάρτα διαίτης, που συνδυάζει και την καλή και σωστή διατροφή, αλλά και τη γεύση.
Τούρτα-τάρτα με κεράσια και πολύ... αφρό οίνου! (μπερδεμένες ιστορίες)

αμύγδαλα, αβγά, κρασί, κεράσι

Τούρτα-τάρτα με κεράσια και πολύ... αφρό οίνου! (μπερδεμένες ιστορίες)

Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση. 

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

πορτοκάλι, αβγά, κρέμα γάλακτος, γάλα, φράουλα, μπανάνα

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!